Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κουρουμπλής λόγω “ακροτήτων” στη Βουλή – Όλο το παρασκήνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτός  ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μέσα ένα βράδυ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας τον διέγραψε μετά τις “ακρότητες περί δολοφονιών” στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλεσε «δολοφόνους» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ανάβοντας «φωτιές» στην συζήτηση για την προϋπολογισμό που διεξάγεται στη Βουλή.

Ο χαρακτηρισμός του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της πλειοψηφίας αλλά και την σαφή καταδίκη από τους εκπροσώπους της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Ο διάλογος είχε ως εξής:

Π. Κουρουμπλής: «Ντροπή αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».

Πρόεδρος: «Σας παρακαλώ»

Κουρουμπλής: «Έχω δικαίωμα να μιλάω πρόεδρε»

Δ. Μαρκόπουλος: «Ντροπή. Να ανακαλέσεις, πουλάς πόνο! Είσαι λαϊκιστής του πόνου, ντροπή σου! Να μας πεις για το ναυάγιο στον Πειραιά»

Π. Κουρουμπλής: «Ντροπή σε εσάς»

Πρόεδρος: «Σας παρακαλώ ανακαλέστε»

Κουρουμπλής: «Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου. Οτι και να κάνετε, είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται. Αναγνωρίστε ότι έγινε λάθος! Πέθαναν άνθρωποι άδικα, το κατανοείτε; Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο».

Πρόεδρος: «Μην προκαλείτε, κλείνετε παρακαλώ»

Κουρουμπλής: «Έχω δικάιωμα να μιλήσω, δεν έχει δικαίωμα να με διακόψει κανείς».

Πρόεδρος: «Αυτό που σας λέω εγώ, γιατί ο κανονισμός της βουλής το λέει! Θέλω να ανακαλέσετε τα περί δολοφόνων»

Κουρουμπλής: «Ξέρω τι λέω, μιλάω καλά ελληνικά»

Πρόεδρος: «Σβήνω την αναφορά εγώ».

Ανταπαντώντας, ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος είπε: «Γίναμε μάρτυρες αθλιότητας και ακραίου λαϊκισμού. Ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που είχε το θράσος να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνους. Προσποιείται ότι δεν κατάλαβε το ατόπημα, το θράσος και την ντροπή που προκάλεσε. Τώρα να διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αθλιότητες του βουλευτή του».

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας ότι όσο η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις, δίνεται χώρος για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.

«Ο χώρος μας αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας Πολίτη (σ.σ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μία άστοχη φράση και να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε, συνεχίστε, ο κόσμος κρίνει».

Αποστάσεις στο ίδιο ύφος από τον Κουρουμπλή πήρε και ο Νίκος Φίλης.

Για κρεσέντο λαϊκισμού μίλησε ο Χρήστος Μπουκώρος της ΝΔ ενώ σε ευθεία καταδίκη των εκφράσεων Κουρουμπλή προέβη η Νάντια Γιαννακοπούλου του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης η πρώην γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι δεν καταφεύγει σε ύβρεις όσο οργισμένοι κι αν νιώθουν με την κυβερνητική πολιτική.

 

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Με μομφή κατά του Αλέξη Τσίπρα περί διαφορετικής αντιμετώπισης, αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το κυβερνητικό κόμμα αναφέρεται σε μία ακόμη περίπτωση βουλευτή, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «δολοφόνοι», «φωτογραφίζοντας» τον Παύλο Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Προς κ. Τσίπρα:

Κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα αλλά δεν διαγράφηκε.

Προφανώς το “alter ego” έχει άλλη αντιμετώπιση».

Δείτε επίσης: Κ. Μητσοτάκης: Έρχονται μέτρα ελάφρυνσης για φυσικό αέριο και ρεύμα – Πότε θα γίνουν γνωστά

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ