Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Στο προσκήνιο προβλήματα στο Παλαιό Ηράκλειο

Δημοσιεύθηκε

στις

“Μεθοριακή” και αποκομμένη περιοχή

Ζητήματα που παρατηρούνται στην περιοχή του Ηρακλείου που γειτνιάζει με τους Δήμους Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης-Πεύκης και ειδικότερα στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Γράμμου και Σπύρου Λούη έθεσε και πάλι η παράταξη “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη” στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης δια της Δημοτικής Συμβούλου, κας Μαριάννας Ζούρου.

Πρόκειται για μια “μεθοριακή” και αποκομμένη περιοχή του Ηρακλείου που έχει πυκνοδομηθεί άναρχα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορα προβλήματα τα οποία έχει καταδείξει και ο Χ-τύπος με ρεπορτάζ της εφημερίδας μας. Ειδικότερα, η κα Ζούρου αναφέρθηκε στην Παιδική χαρά, στη συμβολή των οδών  Γράμμου και Μελά που πρόσφατα έχει διαμορφωθεί και στην έλλειψη φωτισμού, για μεγάλο χρονικό διάστημα, που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση  της παραβατικότητας με τους όποιους κινδύνους  για τα  μικρά παιδιά που την χρησιμοποιούν.  Ζήτησε ακόμα ενημέρωση από τη διοίκηση για τις ενέργειες που έχει κάνει για αμφισβητούμενο χώρο δίπλα στην παιδική χαρά και επεσήμανε τον κίνδυνο να χαθεί αυτός ο χώρος από “παραλείψεις” της διοίκησης του Δήμου.  Επιπλέον, αναφέρθηκε στα φρεάτια υδροσυλλογής της οδού Γράμμου και είπε ότι η κατασκευή των φρεατίων δεν έγινε με σωστές προδιαγραφές με αποτέλεσμα να βουλώνουν και σε περίπτωση βροχής η οδός Γράμμου να πλημμυρίζει καθώς επίσης και οι παράπλευροι κάθετοι δρόμοι.  Η κα Ζούρου αναφέρθηκε στο πρόβλημα με λιμνάζοντα ύδατα στην οδό Βεροίας και Διδυμοτείχου, όπου έχει δημιουργηθεί μόνιμη εστία μόλυνσης και κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων και κατηγόρησε για “αδράνεια” τη Δημοτική Αρχή.  Τέλος, η Σύμβουλος αναφέρθηκε και στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την έλλειψη πεζοδρομίων, αλλά και στην άναρχη κατάληψη των υπαρχόντων πεζοδρομίων από αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι πεζοί να περπατούν στον δρόμο και να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα. 

• Οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής
Απαντήσεις σε κάποια από αυτά τα ζητήματα έδωσε ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής. Για την επίμαχη έκταση δίπλα στην παιδική χαρά είπε το ζήτημα είναι σε γνώση της διοίκησης και ενημέρωσε πως πρέπει να γίνει Πράξη Αναλογισμού μεταξύ ιδιοκτητών και Δήμου. Επίσης, ενημέρωσε την κα Ζούρου πως ξεκίνησε να λειτουργεί ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή και η κατάσταση έχει αλλάξει προς τα καλύτερο.. Σχετικά με τη συσσώρευση όμβριων στη συμβολή των οδών Βεροίας και Διδυμοτείχου, σημείωσε πως ο Δήμος έχει προσφερθεί να κάνει παρέμβαση αλλά το ζήτημα σκαλώνει στην άρνηση ενός ιδιοκτήτη ακινήτου. “Όπου μπορούμε κάνουμε παρέμβαση για τα όμβρια σε αυτή τη δύσκολη περιοχή” κατέληξε ο Αντιδήμαρχος. 

• “Χρειάζεται προγραμματισμός και βούληση για  λύση των προβλημάτων” 
Η παράταξη “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη” σε δελτίο τύπου που εξέδωσε για το θέμα επιτέθηκε στη διοίκηση κατηγορώντας την πως δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις για τα προβλήματα της περιοχής:   “Η περιοχή του Παλιού Ηρακλείου, στα σύνορα με τη Μεταμόρφωση, χρειάζεται την φροντίδα και την προσοχή της Δημοτικής Αρχής. Η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός των χώρων δεν χρειάζεται μεγάλα κονδύλια, παρά μόνο σωστό προγραμματισμό και βούληση για λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε  απαντήσεις στα ζητήματα που της ετέθησαν αποφεύγοντας να δεσμευτεί για την επίλυση των προβλημάτων”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ