Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ο Χ-τύπος σε πάει… σινεμά! – 10 απολαυστικές χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δεις με τους αγαπημένους σου!

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ημέρες των γιορτών είναι αναμφισβήτητα η ιδανική στιγμή για να βρεθούμε παρέα με τους αγαπημένους μας μακριά από δουλειές και υποχρεώσεις και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Και τι καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό από το να “χουχουλιάσουμε” δίπλα στο τζάκι και να δούμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία!

Ο Χ-τύπος λοιπόν έχει ετοιμάσει μια λίστα με 10 απολαυστικές χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δεις με τους αγαπημένους σου!

1. Χριστούγεννα με το… Ζόρι! – (2004)

 

 

Οι Κράνκς θέλουν να αντισταθούν στην μαζική υπερκατανάλωση των γιορτών και αποφασίζουν ως αντίδραση, να μην γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Η αναπάντεχη άφιξη όμως, της κόρης τους που ήρθε για να περάσουν μαζί τις γιορτές, μεταθέτει επ΄αόριστον την προσπάθειά τους. Κωμωδία βασισμένη σε βιβλίο του συγγραφέα John Grisham.

 

 

2. Ο Αδελφός του Άι Βασίλη – Fred Claus (2007)

 

 

Όταν γεννήθηκε ο μικρότερος αδερφός του, ο Νικ, ο Φρεντ Κλος του υποσχέθηκε πως θα είναι ο καλύτερος αδελφός, όμως μεγαλώνοντας, κουρασμένος από την καλοσύνη του Νικ και την προφανή προτίμηση της μητέρας του σε αυτόν, ο Φρεντ κατέληξε να απεχθάνεται τον αδελφό, τους γονείς και τη ζωή του. Ο Νικ τελικά έγινε άγιος (Σάντα Κλος), και τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του πάγωσαν στον χρόνο. Αιώνες αργότερα, ο κυνικός και ανέντιμος πια Φρεντ χρειάζεται γρήγορα μετρητά και αναγκάζεται να επισκεφτεί τον αδελφό του στον Βόρειο Πόλο και να βοηθήσει στις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες.

 

3. Χριστουγεννιάτικη ιστορία – A Christmas Carol (2009)

 

 

Ο Εμπενέζερ Σκρούτζ ακόμη μια χρονιά γυρίζει σπίτι του, μίζερος, περιφρονητικός και γκρινιάζοντας για τα Χριστούγεννα που θα του φορτώσουν ακόμη μια χρονιά στην πλάτη, αλλά ούτε ένα τσουβάλι χρυσάφι στον λογαριασμό του. Το ίδιο βράδυ τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του παρόντος και του Μέλλοντος τον επισκέπτονται και του δείχνουν τι θα συμβεί αν δεν αλλάξει και δεν επανορθώσει τα γρουσούζικα σφάλματά του πριν να είναι αργά.

 

4. Ο άνθρωπος που εφηύρε τα Χριστούγεννα – The Man Who Invented Christmas (2017)

 

 

Οκτώβριος του 1843, και ο Κάρολος Ντίκενς υποφέρει μετά από την αποτυχία των τριών τελευταίων του βιβλίων. Αφού απορρίπτεται από τους εκδότες του, ξεκινάει να γράφει υπό δική του έκδοση ένα βιβλίο που ελπίζει ότι θα διατηρήσει την οικογένεια του αυτοδύναμη και θα αναβιώσει την καριέρα του. Ένα βιβλίο που θα γραφτεί μέσα σε έξι πυρετώδεις βδομάδες, έχοντας κεντρικό χαρακτήρα τον Εμπενίζερ Σκρουτζ και θέμα τα Χριστούγεννα.

 

5. Ραντεβού στις Γιορτές – Holidate (2020)

 

 

Έχοντας κουραστεί να είναι μόνοι στις γιορτές, δύο άγνωστοι συμφωνούν να συνοδεύουν ο ένας τον άλλον όλο τον χρόνο, αλλά τελικά στην πορεία μπαίνουν στη μέση τα… συναισθήματα!

 

6. Ο πρίγκιπας των Χριστουγέννων  – A Christmas Prince (2017)

 

 

Το A Christmas Prince είναι μια νέα τηλεταινία από το Netflix, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου του 2017, με τον Alex Zamm να σκηνοθετεί από το σενάριο της Karen Schaler. Η υπόθεση αφορά μια δημοσιογράφο, η οποία θα πάει να δουλέψει ως νταντά σε ένα… playboy πρίγκιπα για να καταφέρει να “κλέψει” μια είδηση, αλλά τελικά θα τον ερωτευτεί.

 

7. Let it Snow (2019)

 

 

Παραμονή Χριστουγέννων σε ένα ειδυλλιακό προάστιο του Illinois, και μια παρέα εφήβων μπλέκεται σε μια σειρά από παράλληλα – και αντισυμβατικά – love stories.

 

8. Θαύμα στο Μανχάταν – Miracle on 34th street (1994)

 

 

Ένας ευγενικός γεράκος υποστηρίζει ότι είναι ο Αϊ-Βασίλης αυτοπροσώπως. Κάποιοι όμως προσπαθούν να τον κλείσουν σε φρενοκομείο και η υπόθεση φτάνει μέχρι τα δικαστήρια.

Κλασσική ταινία που βασίζεται σε μια ιστορία της Valentine Davies. Μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1947 και απέσπασε τρία ενώ το 1994 ο John Hughes ανέλαβε το ριμέικ της ταινίας.

 

9. Το πολικό εξπρές – The polar express (2004)

 

Βασισμένο στο πολυαγαπημένο και βραβευμένο με Caldecott Medal παιδικό βιβλίο του Chris Van Allsburg, το “πολικό εξπρές” του βετεράνου σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις, σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Η ταινία επικεντρώνεται γύρω από ένα νεαρό αγόρι, που μεγαλώνοντας αρχίζει να μην πιστεύει στον Άγιο Βασίλη. Τη βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων, δέχεται επίσκεψη από το Polar Express, το οποίο έχει σκοπό να το οδηγήσει στο Βόρειο Πόλο και να συναντήσει από κοντά τον Άγιο.

 

10. Home Alone (Μόνος στο σπίτι) (1990)

 

 

Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η απόλυτη χριστουγεννιάτικη επιτυχία της τριλογίας του “Μόνος στο σπίτι”. Εμείς ξεχωρίσαμε την πρώτη ταινία καθώς είναι και αυτή που σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία. Φεύγοντας βιαστικά για το αεροδρόμιο, η οικογένεια του εννιάχρονου Κέβιν τον ξεχνά στο σπίτι. Τον αρχικό του ενθουσιασμό διαδέχεται η νοσταλγία για την οικογένειά του, και καταλήγει να αντιμετωπίσει με ευρηματικό τρόπο δυο γκαφαντζήδες διαρρήκτες που βρίσκουν ευκαιρία να εισβάλλουν στο σπίτι!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ