Connect with us

Εκλογές 2012

Ομιλία της υποψήφιας Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα

Published

on

“Πρέπει να προκύψει μια ισχυρή

κυβέρνηση από τις εκλογές”

H Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια Βουλευτής στη Β’ Αθηνών, κα Κατερίνα Παπακώστα, πραγματοποίησε προχθες την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στο ξενοδοχείο “President” (Αλεξάνδρας & Κηφισίας). Παρακάτω παραθέτουμε  χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας της:

“Αρχαία ελληνική υπόθεση η Δημοκρατία, όπως και οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις για την ωφέλεια των ασθενέστερων, αλλά αρχαία υπόθεση, επίσης, και ο πόλεμος προς τους μεταρρυθμιστές. Αξιοσημείωτο είναι πως ήταν πλούσιοι και μορφωμένοι πολιτικοί εκείνοι οι μεταρρυθμιστές, που υπερασπίζονταν τους οικονομικά ανίσχυρους και πνευματικά απαίδευτους ως προς τη δικαίωσή τους σε διάφορα ζητήματα. Διακινδύνευαν, μάλιστα, να χάσουν οι ίδιοι την περιουσία, την ελευθερία, συχνά, αυτοεξοριζόμενοι· αλλά ακόμη και την ίδια τους τη ζωή! Σας θέτω υπόψη, τουλάχιστον, δύο τέτοιες περιπτώσεις από εξέχουσες προσωπικότητες της αρχαιότητας: τον Σόλωνα και τον Λυσία. Η ιστορία λένε ότι αποτελείται από επαναλαμβανόμενα γεγονότα…
Κι εμείς, στη Ν.Δ., παλεύουμε για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των αδυνάτων…Ας τις υποστηρίξουν οι Ελληνες και ας ευχηθούμε να μη πολεμηθούν, ξανά, οι μεταρρυθμιστές. Ας ελπίσουμε ότι τα αρνητικά γεγονότα της Ιστορίας δεν θα επαναληφθούν…
Οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχουμε ανάγκη να πραγματοποιήσουμε – και τις οποίες δεσμεύεται να κάνει η Ν.Δ. – μεταξύ άλλων, είναι τέσσερα σημαντικά νομοθετήματα:
1ο To νομοθέτημα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κ.λπ.
2ο Ένα φορολογικό νομοσχέδιο, για να αποκτήσουμε, πια, απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
3ο Το νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης, που παραμένει τεράστια.
4ο Ένα πολυ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη, που θα περιλαμβάνει αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις απαραίτητες, για να ξεκολλήσει η Οικονομία από το τέλμα της γραφειοκρατίας και της θεσμοθετημένης διαφθοράς.
Αποδεχόμαστε τον στόχο της περικοπής του ελλείμματος και της μείωσης του χρέους, αποδεχόμαστε τις βασικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Πρέπει να υπάρξει το ταχύτερο ανάκαμψη και να διορθωθούν οι αδικίες, για να υπάρξει κοινωνική συνοχή. Θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα. Πώς; Με ισοδύναμα μέτρα, κάτι που το έχουν αποδεχθεί και οι εταίροι μας. Τα ισοδύναμα μέτρα, γι’ αυτά που είπαμε, είναι 550 εκατομμύρια ευρώ και, ενδεικτικά, μπορούν να βρεθούν από αύξηση του φόρου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και από τη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ. Εξετάσαμε δαπάνες του δημοσίου, που μπορούν να κοπούν, χωρίς να θιγούν οι μισθοί και η ποιότητα των υπηρεσιών. Μία τέτοια περικοπή φθάνει αμέσως τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Υπάρχουν μέτρα για τους δανειολήπτες και επισημαίνουμε ότι η δόση των δανείων δεν μπορεί να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Όσοι έχουν μεγάλο πρόβλημα, για μία τριετία, θα πληρώνουν μόνο τόκους. Είναι μέτρο, που θ’ ανακουφίσει τα νοικοκυριά και κάτι που αντέχουν οι τράπεζες. Επίσης, για τους ομολογιούχους, που έχασαν τα χρήματά τους από το “κούρεμα” των ομολόγων, πρέπει ν’ αποζημιωθούν. Υπάρχει τρόπος να γίνει, κυρίως, με φορολογικές ελαφρύνσεις μελλοντικών χρόνων. Πού θα βρεθούν τα 11,5 δισ., που είναι τα μέτρα του Ιουνίου; Η απάντηση είναι από την περικοπή της δημόσιας σπατάλης. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για περικοπές 18 δισ. Και με την ανάπτυξη της οικονομίας, για κάθε 1%, που μειώνεται η ύφεση, το έλλειμμα μειώνεται κατά ένα δισ. ευρώ.
Θέλω να θυμίσω πως ο Γ. Παπανδρέου, εξαγγέλλοντας το ‘’περίφημο’’ δημοψήφισμα, σκόπευε, ουσιαστικά, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και εκτός ευρώ. Αυτό, που κάναμε, ήταν ν’ ακυρώσουμε τα σχέδιά του. Θυμίζω, επίσης, πως η Ελλάδα δεν είναι Ελβετία, για να μείνει μόνη της. Δεν έχει ευγενικούς γείτονες, αλλά γείτονες με ορέξεις… Διασφαλίσαμε, λοιπόν, την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ, φρενάροντας τα καταστροφικά σχέδια Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας. Ζητούμε, λοιπόν, την εμπιστοσύνη των πολιτών, γιατί, ως παράταξη, έχουμε μία σταθερά: Στις κρίσιμες στιγμές του τόπου, πάντοτε, αυτή η παράταξη έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις. Και αυτό είναι κάτι, από το οποίο μπορεί να κρατηθεί γερά ο, δικαιολογημένα, οργισμένος πολίτης!
Βλέπουμε ότι αυτά, που λέγαμε, για την Ανάπτυξη, τρία χρόνια πριν, είναι η τάση στην Ευρώπη, σήμερα. Η περιστολή της δημόσιας σπατάλης, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, η ορθή εκμετάλλευση του φυσικού, ορυκτού και ενεργειακού πλούτου της χώρας, είναι τα εργαλεία μας. Αλλά το 50% της προσπάθειας είναι η αποκατάσταση του οικονομικού κλίματος και της ψυχολογίας της χώρας. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με πολιτική σταθερότητα, την επομένη των εκλογών.
Η αυτοδυναμία δεν είναι το ζητούμενο για τη Ν.Δ., αλλά για τη χώρα. Η χώρα και η οικονομία μας, για να μπορέσουν ν’ ανακάμψουν, χρειάζονται πολιτική σταθερότητα. Χρειάζονται ισχυρή κυβέρνηση, που θα μπορέσει να προχωρήσει στις ανατροπές, τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος. Ξέρετε το τραγούδι της Patty Smith ‘’People have the power!’’ (‘’οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη!’’); Είναι το μήνυμα, που θέλω να εκπέμψω προς όλους. Και, όπως έγραφε και ο Σολωμός, στους ‘’Ελεύθερους Πολιορκημένους’’ – τώρα είναι η στιγμή, να ζωντανέψουμε τη δύναμη, την οποία κρύβει ο στίχος – ‘’η δύναμή ΣΟΥ πέλαγο κι η θέλησή ΜΟΥ βράχος’’! Πιστεύω ότι πρέπει να προκύψει μια ισχυρή Κυβέρνηση από τις εκλογές και όχι μια Κυβέρνηση ‘’Ελεύθερων Πολιορκημένων’’, που θα οδηγήσει σε ατέλειωτες περιπέτειες τους Ελληνες… Γιατί μόνο με αυτοδύναμη Ν.Δ. η Ελλάδα θα τα καταφέρει!”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ