Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Κάλπη εκπλήξεων και ανακατατάξεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνω κάτω το πολιτικό σύστημα

Επτακομματική Βουλή με ιστορικά χαμηλά ποσοστά για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης και με είσοδο στα βουλευτικά έδρανα για πρώτη φορά ενός ακροδεξιού κόμματος ανέδειξαν οι εκλογές της Κυριακής.

Συγκεκριμένα με καταμετρημένο το 99% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας η Νέα Δημοκρατία παίρνει το 18,88% των ψήφων και 108 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,76% και 52 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 13,20% και 41 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  10,60% και 33 έδρες, το ΚΚΕ 8,47% και 26 έδρες, η “Χρυσή Αυγή” 6,97% και 21 έδρες και η Δημοκρατική Αριστερά 6,10% και 19 έδρες.
Απέτυχαν να μπουν στη Βουλή για λίγο ο ΛΑΟΣ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Συμμαχία ενώ συνολικά τα κόμματα εκτός Βουλής συγκεντρώνουν το εντυπωσιακό και πρωτοφανές ποσοστό του 19,03%.
Πλέον μπαίνουμε στη φάση των διερευνητικών εντολών με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά να είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα τη λάβει. Το Σύνταγμα προβλέπει διερευνητικές εντολές στα τρία πρώτα κόμματα με το χρονικό περιθώριο σε κάθε εντολή να είναι οι τρεις ημέρες.   

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ