Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Επιστροφή στην κανονικότητα για το Δήμο Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πεντέλης βρίσκει σιγά σιγά και πάλι τους κανονικούς του ρυθμούς μετά το σφοδρό “χτύπημα” της κακοκαιρίας “Ελπίδα”.

Από τη πρώτη ημέρα της χιονόπτωσης τα μηχανήματα του Δήμου, προσπάθησαν να κρατήσουν ανοικτές και προσβάσιμες τις κύριες κυκλοφοριακές αρτηρίες του Δήμου Πεντέλης σε οχήματα με αλυσίδες, ενώ μια μέρα μετά ήταν ανοιχτές και προσβάσιμες σε όλα τα οχήματα.

Την Τρίτη 25/1, το ίδιο συνέβη και με τις κύριες αρτηρίες στις περισσότερες γειτονιές, καθώς και σε αρκετούς δρόμους της πόλης.
20 μηχανήματα του Δήμου επιχειρούσαν διαρκώς, τις δυο επόμενες ημέρες εκχιονίζοντας τους υπόλοιπους δρόμους και διευκόλυναν κατά το δυνατόν και υπό τις συνθήκες, την κυκλοφορία των οχημάτων.

Την Παρασκευή 28/1, ολοκληρώθηκε ο αποχιονισμός σχεδόν στο σύνολο της πόλης. Οι λίγες δύσβατες οδοί που έχουν απομείνει θα καθαριστούν πλήρως σήμερα.

 

 

Επίσης, από την πρώτη μέρα τις χιονόπτωσης ο Δήμος αντιμετώπισε κατά προτεραιότητα πάνω από 150 περιστατικά, που σχετίζονταν με θέματα υγείας πολιτών.

“Είναι προφανές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δρόμων, είτε δύσβατων, είτε πολύ στενών υπήρξαν προβλήματα στη γρήγορη διάνοιξη τους.
Για εκείνους τους συμπολίτες μας, που θέλησαν να επιταχύνουν τον εκχιονισμό των κατοικιών τους, μισθώνοντας ιδιωτικά μηχανήματα, ο Δήμος Πεντέλης θα αποζημιώσει τα έξοδα τους. Από σήμερα εργαζόμαστε, ώστε να αποκατασταθούν πλήρως οι λειτουργίες της πόλης μας.
Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν. Ευχαριστούμε τους πολίτες για τη συνεργασία τους.”, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος.

 

Ανοιχτά κανονικά τα σχολεία

Ο Δήμος ακόμη ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες ώστε σήμερα τα σχολεία και η πρόσβαση σε αυτά, να είναι ασφαλή για τους μαθητές.

Την ετοιμότητα του Δήμου Πεντέλης ανακοίνωσε η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, στη σύσκεψη που έγινε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

Το μόνο Σχολείο του Δήμου Πεντέλης που θα παραμείνει κλειστό και θα λειτουργήσει με τηλεδιάσκεψη, είναι το Λύκειο Μελισσίων, λόγω των εκτεταμένων φθορών που έχει υποστεί μετά την πρόσφατη κατάληψη.

Ανοικτοί είναι επίσης οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ