Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δολοφονία Άλκη: Έρχονται νέες συλλήψεις – “Μαρτυρίες” από κάμερες και κινητά

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βρεθούν όλοι οι ένοχοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προσπαθούν να οδηγηθούν στον εντοπισμό και στη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου χούλιγκαν αλβανικής καταγωγής, που χθες οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης και 3 μήνες, χωρίς αναστολή για πλημμελήματα που συνδέονται με τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών, ενώ για την υπόθεση της δολοφονία του Άλκη, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε Ανακριτή, απ’ όπου πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα.

Επίσης του επιβλήθηκε απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων, ενώ σε περίπτωση που παίζει ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δυο ώρες πριν και δυο ώρες μετά για 5 χρόνια.

 

Συμμετοχή 6 ατόμων δείχνουν τα στοιχεία

Ωστόσο στην υπόθεση αυτή δεν είναι ο μοναδικός υπαίτιος. Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες φαίνεται να έχουν εικόνα για έξι περίπου άτομα τα οποία συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δεν είναι απίθανο να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης αν όχι και για τους έξι, τουλάχιστον για κάποιους από αυτούς.

«Κλειδί» στις έρευνες είναι τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου, που αποκαλύπτουν με ποιους επικοινώνησε τόσο πριν από την -οργανωμένη και σχεδιασμένη όπως χαρακτηρίζεται- επίθεση όσο και μετά από αυτή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ομάδα του Αλβανού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 19χρονου είχε βγει οπλισμένη ψάχνοντας συγκεκριμένους οπαδούς του Άρη για να τους χτυπήσουν. Συγκεκριμένα επί της οδού Παπαναστασίου πίσω από τη θύρα 2 του γηπέδου Κλεάνθης Βικελίδης έχουν το στέκι τους σε ένα ταχυφαγείο περίπου 10-15 άτομα οπαδοί του Αρη. Αυτούς έψαχναν την μοιραία νύχτα σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο αυτοκίνητα μέσα στα οποία βρίσκονταν ο κατηγορούμενος και τουλάχιστον άλλα 6 άτομα που επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου Άλκη.

Κάνοντας βόλτα εκείνη τη νύχτα με τα αυτοκίνητα στους δρόμους κοντά στο γήπεδο του Άρη έτυχε να δουν τον Άλκη με τους φίλους του να κάθονται στα σκαλιά πολυκατοικίας σε ένα στενό έναν δρόμο πιο πάνω. Τότε σταμάτησαν τους ρώτησαν τι ομάδα είναι έλαβαν την «λάθος» απάντηση κατέβηκαν και επιτέθηκαν στους νεαρούς σκοτώνοντας τον άτυχο 19χρονο. Πλέον, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται αρκετά κοντά στη σύλληψη και των υπόλοιπων ατόμων που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση.

Τα στοιχεία από τους εξονυχιστικούς ελέγχους των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και οι μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους τα δραματικά γεγονότα, έχουν οδηγήσει τους αστυνομικούς σε σημαντικά συμπεράσματα. “Σκοτώστε τον, σκοτώστε τον” φώναζε ο Άλβανός με την παρέα του για τον άτυχο Άλκη, λένε μάρτυρες που άκουσαν και είδαν τους δράστες ενώ λίγα λεπτά μετά το φονικό, άκουγαν τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη να κλαίει και να παρακαλάει τον 19χρονο να ανοίξει τα μάτια του.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ