Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2012

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεκαοκτώ σημεία ανόρθωσης

της οικονομίας

Τo εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς από το ΕΒΕΑ την Πέμπτη 31 Μαίου.To σχέδιο βασίζεται σε δέκαοκτώ προτάσεις εκ των οποίων οι πρώτες δέκα θα αποτελέσουν αντικείμενο αναδιαπράγματευσης της Ελλάδας με τους εταίρους της, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ είναι άμεσα υλοποιήσιμες. ΡΕιδικότερα οι προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς, είναι οι ακόλουθες:

1. Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009. Ακόμα αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στα επίπεδα του 2009.

2. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα 2 χρόνια.

3. Εκτακτο επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους.αι για μη μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και δεν δικαιούνται σήμερα κανένα βοήθημα, εφ’ όσον βέβαια βρίσκονται κάτω από ένα εισοδηματικό όριο

4. Ρύθμιση των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων των επομένων μηνών.

5. Συγκράτηση της πτώσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και επαναφορά της μετενέργειας στα προηγούμενα χρονικά όρια. (Εξι μήνες).

6. Μόλις σταθεροποιηθούν τα έσοδα σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τις 5.000 στις 8.000 για τη επόμενη και στις 10.000 ευρώ για τη μεθεπόμενη χρονιά.

7. Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο και πιο δίκαιο ΕΤΑΚ

8. Σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών

9. Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2013-14 – να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια. Ως το 2016 τουλάχιστον.

10. Ειδικό καθεστώς τριετούς «εφεδρείας» για το πλεονάζον προσωπικό οργανισμών του δημοσίου

11. Μέτρα για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους ενεγράφησαν την τελευταία διετία.

13. Εξασφάλιση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

14. Εφαρμογή του συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο.

15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

16. Προώθηση αποκρατικοποιήσεων πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.

17. Αποκατάσταση αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη

18. Επίσπευση ανακήρυξης ΑΟΖ

“Αυτά είναι τα 18 μέτρα που επιλέγουμε ως άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες μετά τις εκλογές. Όλα τους βγάζουν τη χώρα από την ύφεση, δημιουργούν θέσεις εργασίας, αποκαθιστούν την κοινωνική συνοχή.
Αντίθετα, η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ. Κι αυτό θα ρίξει το βιοτικό του ελληνικού λαού στο ένα τρίτο του σημερινού, μέσα σε ελάχιστο χρόνο! Αληθινός εφιάλτης…
Τα μέτρα που εμείς προτείνουμε μπορούν να κερδίσουν στήριξη στην Ευρώπη. Η μονομερής καταγγελία οδηγεί σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Τη μονομερή καταγγελία, την έχουν απορρίψει πολιτικοί από όλα τα κόμματα της Ευρώπης. Ακόμα και Σοσιαλιστές, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι την χαρακτήρισαν ανοησία!” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ