Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Παρουσιάστηκαν χορωδιακές Δημιουργίες Σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια πρωτοποριακή

εκδήλωση στη Μεταμόρφωση

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία προσφάτως στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης η Εκδήλωση-Παρουσίαση των Νικητών του Διαγωνισμού Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου, που διοργάνωσε η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών.

Χαιρετισμό απηύθυνε τόσο ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης  κ. Μιλτιάδης  Καρπέτας όσο και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών κ. Ηλίας Ανδριόπουλος.  Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην σημαντική προσπάθεια που ανέλαβε η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών με το Διαγωνισμό Σύνθεσης, αλλά και στους συνθέτες, οι οποίοι βραβεύθηκαν και ευχαρίστησε και τους δύο για την προσφορά τους στο μουσικό γίγνεσθαι της Χώρας. Ο κ. Ανδριόπουλος από την πλευρά της Στέγης αναφέρθηκε στο πόσο αισιόδοξο είναι νέα παιδιά να γράφουν μουσική πάνω σε στίχους  Σύγχρονων Ελλήνων Ποιητών, κάνοντας ειδική μνεία στο έργο και την προσωπικότητα του Οδυσσέα Ελύτη. Παράλληλα ευχαρίστησε το Δήμο για την σημαντική βοήθεια που προσέφερε, τόσο στο Διαγωνισμό όσο και στην οργάνωση της Εκδήλωσης, μιας και δεν υπάρχει άλλου είδους στήριξη σε ποιοτικές προσπάθειες πολιτιστικής δημιουργίας.   
Στη συνέχεια τιμήθηκαν με χρηματικό έπαθλο οι 3 πρώτοι νικητές του Διαγωνισμού: ος Διονύσιος Καλογερόπουλος, 2ος Στυλιανός Λασκαρίδης, 3ος Νικήτας Κίσσονας. 
Τα Χορωδιακά Σχήματα :  ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΜΑΡΣΥΑΣ», ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΗ, ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ & ΧΟΡΩΔΙΑ AMBITUS ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ & ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΡΤ απέδωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία τα έργα των βραβευθέντων νικητών του Διαγωνισμού. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, γιατί οι δημιουργοί άκουγαν για πρώτη φορά τα έργα τους από τις Χορωδίες και αυτό γέμισε με μεγάλη χαρά όλους τους παρευρισκόμενους.
Μετά από την απόδοση των βραβευθέντων έργων απονεμήθηκε Τιμητική Διάκριση στους 11 καλύτερους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου για την θέση που κατέλαβαν στον Διαγωνισμό.  Τις απονομές έκαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης, και από πλευράς Δήμου ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος. Στην παρουσίαση των έργων παρευρέθηκαν τα μέλη της Κριτικής  κα Ρόζη Μαστροσάββα & ο κ. Μιχάλης Τραυλός καθώς και εκατοντάδες μουσικοί, συνθέτες, και φίλοι της Χορωδιακής Μουσικής, απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη Χορωδιακή Μουσική Βραδιά τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι Χορηγοί κ.κ. Παναγιώτης Πρωτοπαππάς Δικηγόρος, Σπύρος Νάκας Μουσικός Οίκος καθώς και η ΕΡΤ Α.Ε. και ο Δήμος Αθηναίων για την παραχώρηση των Χορωδιακών τους Συνόλων.  
Η εκδήλωση έκλεισε με την  υποδειγματική ερμηνεία του έργου που κατέλαβε την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και σύνθεση Διονύση Καλογερόπουλου, από την Χορωδία της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Μπουζάνη.  
Ο Δήμος Μεταμόρφωσης και η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό, την Οργανωτική Επιτροπή, την Κριτική Επιτροπή, τους Χορηγούς, τις Χορωδίες και τους Μαέστρους που παρουσίασαν τα έργα στην εκδήλωση, αλλά και τους Υποστηρικτές που συνέβαλαν ο καθένας τα μέγιστα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ