Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Καταγγελία από τη δημοτική παράταξη “Κόντρα στον Καιρό” περί χαμηλού μισθώματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάσα για το Δήμο Αμαρουσίου

η  ενοικίαση κτηρίου

• «Με την υπάρχουσα συγκυρία πετύχαμε το καλύτερο δυνατό», απαντά η διοίκηση

Mια μικρή ανάσα στα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου αναμένεται να προσδώσουν τα έσοδα από την ενοικίαση του κτηρίου της πρώην πρεσβείας της Ανατολικής Γερμανίας στο Μαρούσι, το οποίο ανήκει στη δημοτική εταιρία που χειρίζεται τα ακίνητα του Δήμου Άθμονον ΑΕ, παρέμενε δε επί χρόνια ανεκμετάλλευτο.

Συγκεκριμένα, και έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, η Άθμονον πέτυχε να νοικιάσει το κτήριο συνολικού εμβαδού 2.500 τμ σε ξενοδοχειακή επιχείρηση με αντίτιμο τα 7.000 ευρώ μηνιαίως. Εντούτοις, το ύψος του ενοικίου δεν ικανοποίησε την αντιπολίτευση, κυρίως δε τον επικεφαλής της ελάσσονος, κ. Λευτέρη Μαγιάκη, ο οποίος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, μίλησε για “σκανδαλώδη περίπτωση”, ζητώντας αντί της ενοικίασης, το κτίριο να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου. Στην κρίση απέδωσε τις εξελίξεις ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σχολίασε ότι με τις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες η Άθμονον πέτυχε το καλύτερο δυνατό. 

• Επιτέλους ενοικιαστής

Το εν λόγω κτίριο είχε περίπου “στοιχειώσει” τον Δήμο Αμαρουσίου, καθώς επί χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο. Μόλις το 2008 είχε επιχειρηθεί να νοικιαστεί σε έτερο επιχειρηματία, ο διαγωνισμός είχε κλείσει, όμως την τελευταία στιγμή διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικότητας του κτιρίου, τα οποία κατέστησαν αδύνατη την εκμετάλλευσή του, καθώς απαιτούνταν εργασίες ενίσχυσης της κατασκευής. Με το πέρας των εργασιών, ο Δήμος δια της Άθμονον έσπευσε να βγάλει στην αγορά το ακίνητο, πετυχαίνοντας να βρει ενοικιαστή σε γνωστή ξενοδοχειακή επιχείρηση.  

• Φωνές από την  αντιπολίτευση
Μολαταύτα, η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου άσκει κριτική στην μίσθωση του ακινήτου, με τον επικεφαλής της “Κόντρα στον Καιρό” κ. Μαγιάκη να μιλάει για “σκανδαλώδη” μικρό ενοίκιο που καρπώνεται ο Δήμος από την ξενοδοχειακή επιχείρηση: “Μιλάμε δηλαδή για μόλις 3 ευρώ ανά τετραγωνικό, όταν οι πραγματικές εμπορικές αξίες είναι 8 ή 10 ευρώ ανά τετραγωνικό”. Επιπλέον, ο κ. Μαγιάκης, σχολίασε πως είναι ανεπίτρεπτο, την ώρα που εισπράττεται αυτό το χαμηλό μίσθωμα, “την ίδια στιγμή ο Δήμος να  πληρώνει μηνιαίως το ποσό των 50.000 ευρώ συνολικά, για να νοικιάζει κτήρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες του ανά την πόλη”. “Και μάλιστα υπάρχει 20ετής σύμβαση με τον ιδιώτη, ως το 2032, κάτι που σημαίνει ότι αν στο μέλλον ο Δήμος αντιμετωπίσει πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του, θα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να την ξαναδείτε αυτή τη σύμβαση, γιατί είναι ζημιογόνα για τον Δήμο”, συμπλήρωσε ο αρχηγός της ελάσσονος. 

• Γιώργος Πατούλης:  Και πάλι καλά…

 “Υπό τις σημερινές συνθήκες είναι ευχής έργο ότι βρέθηκε κάποιος να δώσει 7.000 ευρώ για μηνιαίο μίσθωμα και να είστε βέβαιοι ότι εφόσον βρούμε καλύτερη προσφορά, τότε θα την εξετάσουμε πολύ σοβαρά και άμεσα”, απάντησε ο κ. Πατούλης.  Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι “αυτή τη στιγμή η ΑΘΜΟΝΟΝ δεν μπορεί να πουλήσει κάποιο από τα εναπομείναντα διαμερίσματά της, λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ δυστυχώς, η ακίνητη περιουσία της είναι υποτιμημένη με τα σημερινά δεδομένα, άρα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που έστω κι έτσι έρχονται κάποια έσοδα στον Δήμο, καθώς ψάχνουμε να βρούμε πόρους αξιοποιώντας την περιουσία μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”. Την επιχειρηματολογία του Δημάρχου ενίσχυσε και ο Πρόεδρος της Άθμονον και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βασίλης Μπαλάσης θυμίζοντας ότι η ζώνη όπου υπάγεται το ακίνητο είναι αμιγούς κατοικίας, συνεπώς το ενοίκιο δεν θα μπορούσε να φτάσει τα ύψη που ζητά η αντιπολίτευση. “Εξάλλου, πραγματοποιήσαμε τρεις άκαρπους διαγωνισμούς για τη μίσθωσή του, οι οποίοι ελέγχθηκαν από ορκωτούς ελεγκτές και τελικά βρέθηκε η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή αλυσίδα να το μισθώσει αποδεχόμενη το τελικό ποσό των 7.000 μηνιαίως”, κατέληξε. Όσο αφορά την επισήμανση περί οξύμωρου του μισθώματος τη στιγμή που ο Δήμος πληρώνει άλλα ενοίκια για να στεγάσει τις δικές του υπηρεσίες, απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος, κ. Σπύρος Σταθούλης, σχολιάζοντας  πως υπάρχουν υπηρεσίες που πρέπει, λόγω του χαρακτήρα τους, “να βρίσκονται σε συγκεκριμένα κτήρια, με πρόσβαση, όπως π.χ. τα μουσεία μας, που δεν μπορούν να στριμωχτούν μαζί με τις υπόλοιπες περιουσίες στο συγκεκριμένο κτήριο. Δεν είναι όλα τα κτήρια κατάλληλα για όλες τις χρήσεις”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ