Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

H Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου απαντάει στην Αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε

στις

“Στόχος της Διοίκησης Πατούλη

είναι να μη μείνει ούτε ένα παιδί εκτός

Δημοτικών Παιδικών Σταθμών”

Σε μια περίοδο που η σημερινή Διοίκηση του Δήμου καταβάλλει συστηματική προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσει πως δεν θα μείνει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κανένα παιδί εκτός των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, δυστυχώς υπάρχει δημοτική παράταξη που επιχειρεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη , εκμεταλλευόμενη τη δικαιολογημένη αγωνία εκατοντάδων  οικογενειών της πόλης.

Η δημοτική αυτή παράταξη εκδίδει ανακοινώσεις ΚΟΝΤΡΑ στην αλήθεια και προσκαλεί γονείς σε συγκεντρώσεις, για να τους ενημερώσει δήθεν για το ζήτημα της φιλοξενίας των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Ο στόχος τους είναι προφανής, επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στις οικογένειες της πόλης και να τις παρασύρουν σε κινητοποιήσεις χωρίς αντίκρισμα.
Η συγκεκριμένη αυτή δημοτική παράταξη δεν είναι πρώτη φορά που πηγαίνει ΚΟΝΤΡΑ στο συμφέρον των πολιτών, επιλέγοντας  να προτάξει πρακτικές αδιέξοδης σύγκρουσης κι όχι πρακτικές δημιουργικής συνεργασίας.
Επιλέγουν την μικροπαραταξιακή αντιπαράθεση σε μια περίοδο που η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης έχει πετύχει:
Να κρατήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, τις αρνητικές επιπτώσεις του Καλλικράτη και των μνημονίων αλλά και την έλλειψη προσωπικού ,ανοιχτούς και τους 12 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, όταν σε άλλους Δήμους έχουν κλείσει δεκάδες σταθμοί
Να διατηρήσει και την ερχόμενη περίοδο τα τροφεία σε χαμηλό ύψος , μειωμένα κατά 15% όπως αποφασίστηκε πριν μερικούς μήνες.
Να αυξήσει από 7.000 σε 10.000 ευρώ το εισοδηματικό όριο για τις οικογένειες που θα έχουν δικαίωμα δωρεάν φιλοξενίας των παιδιών τους στους Σταθμούς.
Να δίνει έξτρα μοριοδότηση σε άνεργες μητέρες με ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ, να μειώσουν το όριο αναπηρίας γονέων από το 65% στο 50%, ενώ απαλλαγές ισχύουν για στρατευμένους γονείς, φοιτητές και μονογονεϊκές οικογένειες.
Να έχει εξασφαλίσει μετά από διεκδίκηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, την απαλλαγή από την καταβολή τροφείων σε 520 παιδιά, των οποίων οι οικογένειες έχουν εισόδημα μικρότερο των 40.000 ευρώ.
 Να έχει εγκριθεί , παρά την απαγόρευση προσλήψεων που ισχύει στο Δημόσιο Τομέα, η πρόσληψη 39 νέων συμβασιούχων, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης τους να φιλοξενήσουμε 500 επιπλέον παιδιά στους Σταθμούς μας.
Να έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή νέων, σύγχρονων παιδικών σταθμών,  που θα ενισχύσουν κατακόρυφα τις δυνατότητες φιλοξενίας ακόμη περισσότερων παιδιών όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.
Να διατηρεί με τη βοήθεια των εργαζομένων τις υποδομές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σε άριστη κατάσταση, ώστε τα παιδιά μας να φιλοξενούνται με ασφάλεια και να τους παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. 
Να εφαρμόζει η Υπηρεσία να ειδικό και αδιάβλητο σύστημα ηλεκτρονικής αξιολόγησης των αιτήσεων , που μας επέτρεψε να μην διατυπωθεί ούτε ένα παράπονο από γονέα, που υπέβαλλε αίτηση για φιλοξενία του παιδιού του σε κάποιο Παιδικό Σταθμό.
Να παίρνει, μετά από εισήγηση του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ν. Κάββαλου , τη  δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση να μην φιλοξενηθούν την ερχόμενη περίοδο βρέφη στους Δημοτικούς Σταθμούς , παρά μόνον νήπια. Έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα διατηρήσουμε τμήματα βρεφών και θα αναγκαζόμασταν να φιλοξενήσουμε λιγότερα νήπια, ή να πράξουμε το αντίθετο. Κι αυτό γιατί με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, τα βρέφη απαιτούσαν τριπλάσιο προσωπικό σε σχέση με τα νήπια. Πήραμε λοιπόν την απόφαση να πάρουμε όσα περισσότερα νήπια γίνεται. Δυστυχώς, αυτός ο σχεδιασμός επιβλήθηκε από τα υφιστάμενα δεδομένα, της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.
Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης θα ασκήσει πιέσεις για να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης των 39 νέων συμβασιούχων, οι οποίοι θα προστεθούν στους 66 ήδη υπάρχοντες, ώστε και την επόμενη χρονιά να μην μείνει εκτός Παιδικών Σταθμών του Δήμου ούτε ένα παιδί.
Στην προσπάθεια αυτή δεν έχουν θέση η μικροπολιτική αντιπολίτευση, οι αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία, η καλλιέργεια κλίματος πανικού και ανασφάλειας στους γονείς.
Το συμφέρον των παιδιών μας απαιτεί ενότητα δυνάμεων και δημιουργικές πρωτοβουλίες. Ώστε και τη χρονιά που έρχεται , μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη για όλες τις οικογένειες, ο Δήμος Αμαρουσίου να παραμείνει Δήμος πρότυπο όσον αφορά τη λειτουργία των Παιδικών του Σταθμών, φιλοξενώντας όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ