Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Επί τάπητος η πρόταση για τα έργα

διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συναντήθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ.  Γιάννης Σγουρός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, παρόντων του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού  κ. Σταύρου Καλογιάννη, και άλλων παραγόντων, ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τον Υπουργό για την ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) να αποστείλει πρόταση για υλοποίηση των έργων διαχείρισης στερεών απορριμμάτων, στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου.
Ο κ. Χατζηδάκης  χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Συνδέσμου η οποία συμβάλει, όπως είπε, στην αντιμετώπιση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος για την Αττική.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επίσημη υποβολή στο υπουργείο της πρότασης που αφορά την υλοποίηση του έργου «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αττική».
Επίσης συζητήθηκαν θέματα συναρμοδιότητας Περιφέρειας και Υπουργείου και ειδικότερα:

•Η διαχείριση του  ΠΕΠ Αττικής και οι διαδικασίες επιτάχυνσης του ρυθμού απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων
•Η Τροποποίηση του  Προϋπολογισμού 2012 ως προς το ΠΔΕ, ιδίως για τη μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων για τη συντήρηση και τον ηλεκτροφωτισμό  ολόκληρου του οδικού δικτύου της Αττικής.
•Η Υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για τα αποφαινόμενα όργανα εκτέλεσης δημοσίων έργων της Περιφέρειας
•Οι Ρυθμίσεις θεμάτων για την ταχύτερη παραγωγή δημοσίων έργων.
•Η Διαχείριση υγρών αποβλήτων.
•Η Ψηφιακή Σύγκλιση
•Θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε  στην επιτάχυνση του ΕΣΠΑ ενώ αποφασίστηκε η σύσταση διμερούς ομάδας εργασίας  που θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει για την επίλυση των όποιων  προβλημάτων ανακύπτουν , προς όφελος των πολιτών της  Αττικής.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:
«Θέσαμε σήμερα στην ηγεσία του Υπουργείου όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, την Αττική και χρήζουν άμεσης λύσης. Επαναλάβαμε δε, την πάγια θέση μας που θεωρεί «άγνωστη έννοια» τη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς την μεταφορά αντίστοιχων πόρων. Ωστόσο μόνο η συνεργασία και η συνοχή θα φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα και οριστικές λύσεις σε τέτοιου είδους  χρόνια προβλήματα».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ