Κοινωνία
Με παιδικές φωνές πλημμύρισε το Άλσος Παλαιολόγου στη Νέα Ιωνία

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι στη Νέα Ιωνία πέρασαν ένα πολύ όμορφο απόγευμα απολαμβάνοντας την παράσταση “Το Παντζαράκι” από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο WHITE PUPPET, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων των Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας.
Κι όσο μεγάλωνε το παντζαράκι της ιστορίας, τόσο μεγάλωνε κι ο ενθουσιασμός των παιδιών! Τα ίδια τα παιδιά έγιναν ηθοποιοί για να βοηθήσουν το παντζαράκι και για το τέλος δεκάδες μπαλόνια σκυλάκια, καρδούλες και σπαθιά γέμισαν όλη την πλατεία.
Τη γιορτή άνοιξε εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων βρεφονηπιακών σταθμών η πρόεδρος, Βούλα Τσίγκα που σημείωσε:
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μία σκέψη που είχαμε εδώ και καιρό: να ετοιμάζουμε όμορφες δραστηριότητες για τα παιδιά μας, να χαίρονται το θέατρο, την τέχνη, τη φύση, την άσκηση, το παιχνίδι που τόσο πολύ στερούνται κι εμείς να γνωριζόμαστε, να συζητάμε.
Τους προηγούμενους μήνες ως Σύλλογος είχαμε συχνή επικοινωνία και δράση για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά τόσο τα παιδιά μας όσο κι εμείς στους παιδικούς σταθμούς με τις ελλείψεις στο προσωπικό και συνολικά σε μέσα και υποδομές. Παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες των παιδαγωγών, πολύ συχνά συζητάμε μεταξύ μας πως οι παιδικοί σταθμοί που πηγαίνουν τα παιδιά μας δεν είναι αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, πολύ περισσότερο αυτό που θα μπορούσαν να έχουμε σήμερα, το 2022.
Έχουμε πείρα πως προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και νέα θα προκύπτουν. Αφού δυστυχώς η προσχολική αγωγή, παρότι είναι πολύ σημαντική τόσο για τα παιδιά, όσο και για εμάς, τους εργαζόμενους γονείς, αφήνεται στη μοίρα της. Μόνο όσο αναδεικνύουμε τις ελλείψεις και τα προβλήματα, τα συζητάμε μεταξύ μας και με όλη τη γειτονιά και διεκδικούμε την επίλυσή τους, μόνο τότε θα βλέπουμε και αποτελέσματα, όπως εν μέρει έγινε με την προμήθεια των ειδών διατροφής.
Αυτό το διάστημα γίνονται οι επανεγγραφές και οι νέες εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά. Ως σύλλογος έχουμε ξεκάθαρη θέση πως κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός παιδικού σταθμού όπως και καμία οικογένεια να μην πληρώσει τροφεία για κάτι που έχουμε πληρώσει τόσες φορές μέσω της φορολογίας μας, των ασφαλιστικών εισφορών, των δημοτικών τελών κτλ. Στη συνέχεια, θα συγκροτηθούν τα τμήματα για τη νέα χρονιά όπου δυστυχώς πρόθεση της διοίκησης του ΚΕΒΡΕΦΟ, ακριβώς για να εξοικονομήσει προσωπικό, είναι να στοιβάξει τα παιδιά στα ανώτερα δυνατά όρια. Με αυτήν την έννοια σας καλούμε και το επόμενο διάστημα όλοι μαζί, συλλογικά με τη δύναμη που μας δίνει ο Σύλλογος Γονέων να απαιτήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.
Τέλος, να ευχηθούμε καλή συνέχεια στους φίλους μας που μετά το καλοκαίρι θα συνεχίσουν στο μεγαλύτερο σχολείο, το νηπιαγωγείο κι ευχόμαστε σε όλους να απολαύσουμε την πολύ όμορφη θεατρική παράσταση από τον θίασο της Ιρίνα Μπόικο που τους ευχαριστούμε θερμά”.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024