Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τροποποιήσεις, αναλόγως της ζήτησης, στα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιμήκυνση και… καταργήσεις

Στις ανάγκες των πολιτών και σύμφωνα με την ζήτηση του επιβατικού κοινού, προσαρμόζονται τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας της Λυκόβρυσης Πεύκης, σύμφωνα με ό,τι αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά αφενός την επιμήκυνση των υφιστάμενων δρομολογίων εντός της δημοτικής κοινότητας Λυκόβρυσης για την εξυπηρέτηση και των κάτοικων της Λυκόβρυσης και αφετέρου την κατάργηση των βραδινών δρομολογίων (17.30 έως τις 22.00) και του δρομολογίου του Σαββάτου (8.00 έως τις 14.00) λόγω δυσανάλογης, όπως αναφέρθηκε, σχέσης κόστους με όφελος. Σύμφωνα με την απόφαση:
•Θα προστεθούν τρεις στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας (Δάσος Αργύρη, Αγ. Παρασκευής, Δημαρχικό Κατάστημα Λυκόβρυσης) εντός της δημοτικής κοινότητας Λυκόβρυσης και η αφετηρία της γραμμής θα μεταφερθεί στο πρώην δημαρχείο Λυκόβρυσης επί της οδού Γ. Αργύρη.
•Καταργούνται τα βραδινά δρομολόγια (17.30 έως τις 22.00)  και το δρομολόγιο του Σαββάτου (8.00 έως τις 14.00) ενώ τα δρομολόγια από Δευτέρα έως Παρασκευή θα έχουν συχνότητα 2 ανά ώρα από  06.30 έως τις 18.00.
•Καταργούνται οι στάσεις «Βύρωνος & Αιγαίου» και «Δωδεκανήσου» στο δρομολόγιο 2 (Νερατζιώτισσα  – ΚΑΤ – Δημοτικό Κατάστημα Λυκόβρυσης) και οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται  από την στάση «Χρ. Σμύρνης & Προύσης». 

• Τα δρομολόγια Αναλυτικά
οι νέες διαδρομές έχουν ως εξής: Δρομολόγιο 1 – Δημοτικό Κατάστημα ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΚΑΤ – Νερατζιώτισσα Γ. Αργύρη  – Ελ. Βενιζέλου  – Ηλίου  – Αιόλου  – Καράγιωργα  – Μ. Μπότσαρη  – Δημοκρατίας  – Πίνδου  – Άρεως (ΚΑΤ)  – Κωνσταντινουπόλεως  – Ν. Πλαστήρα  – Λ. Ειρήνης  – Ελ. Βενιζέλου  – Κορίνθου  – Αγωνιστών – Βύρωνος  – Νερατζιωτίσσης (ΗΣΑΠ). Δρομολόγιο 2 – Νερατζιώτισσα – ΚΑΤ – Δημοτικό Κατάστημα ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ Νερατζιωτίσσης (ΗΣΑΠ)  – Χρ. Σμύρνης  – Δαγκλή  – Ελ. Βενιζέλου  – Κορίνθου  – Αγωνιστών  – Αποστολοπούλου  – Λ. Ειρήνης  – Δημοκρατίας  – Πίνδου  – Άρεως (ΚΑΤ)  – Κωνσταντινουπόλεως  – 25ης Μαρτίου  – Αργυροκάστρου  – Δάσους – Ελ. Βενιζέλου  – Αγ. Παρασκευής  – Γ. Αργύρη.  

• Διαφωνία με την κατάργηση νυχτερινών και Σαββάτου
Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, στο κομμάτι που αφορά την κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων αλλά και της διαδρομής του Σαββάτου συνάντησε τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του συμβούλου της μειοψηφίας, κ. Παναγιώτη Μπόλλα, ο οποίος διαφώνησε με την σχέση όφελος  – οικονομικό κόστος που προβάλλει η διοίκηση του Δήμου σαν επιχείρημα για την κατάργηση των δρομολογίων. «Σε αυτές τις εποχές το κόστος είναι αμελητέο προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο δοκιμαζόμενος πολίτης», σχολίασε ο ανεξάρτητος Σύμβουλος. «Το κόστος είναι υπερβολικά υψηλό, για ένα δρομολόγιο που εξυπηρετεί παρά ελάχιστους», επέμεινε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Δημήτρης Φωκιανός. «Την ώρα που υπάρχει θέμα οικονομικής επιβίωσης του δήμου, δεν μπορούμε να συντηρούμε κάτι τόσο δαπανηρό σε σχέση με τα οφέλη του», συμπλήρωσε.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ