Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Κινητοποίηση διοργανώνεται την Τρίτη στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους δρόμους βγαίνουν

πάλι οι συνταξιούχοι

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας (στο νέο κτήριο της οδού Αλέκου Παναγούλη) πραγματοποιεί την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 π.μ.  ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας ζητώντας, μεταξύ άλλων, πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις, δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου είναι η ακόλουθη:
“Συνάδελφοι συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι,
Η κατάσταση στον τομέα της υγείας θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο σαν ένα σχέδιο μαζικής εξόντωσης του λαού μας. Τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις ακόμα και στα πιο απλά και βασικά υλικά, η μη καταβολή οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς αναγκάζει άρρωστους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται επί ώρες σε ουρές και να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων καθώς οδηγεί πολλούς είτε να μην παίρνουν καθόλου φάρμακα που τους χρειάζονται είτε να παίρνουν ένα χάπι μέρα παρά μέρα.
 Σχεδιάζουν την συγχώνευση νοσοκομείων που θα σημάνει την μείωση κλινών και τμημάτων των νοσοκομείων, στα σχέδια τους είναι και το Αγία Όλγα, ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια τεράστια πυκνοκατοικημένη περιοχή, και ένα μεγάλο βιοτεχνικό και βιομηχανικό κέντρο που είναι η Μεταμόρφωση. Ακόμα προωθούν να μπει πλαφόν υγείας ανά ασφαλισμένο στα 1500 ευρώ που σημαίνει ότι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα και με σοβαρές ασθένειες θα πρέπει να πληρώσουν ή να πεθάνουν. Και σαν να μην έφτανε που για να κλείσει κάποιος ραντεβού στο ΙΚΑ θα έπρεπε να το κάνει δύο μήνες πριν,τώρα καλείται να πληρώσει και πάνω από 1€ ανά κλήση για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ!!!
Την ίδια στιγμή που διαλύουν ό,τι απέμεινε από την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προωθούν νέα μείωση συντάξεων και δώρων την στιγμή που πολλοί συνταξιούχοι είναι αναγκασμένοι να συντηρούν και τις οικογένειες των άνεργων παιδιών τους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ  ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 10.30π.μ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
– Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλο το λαό
– Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων χωρίς καμία συμμετοχή του ασφαλισμένου
– Κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
– Άμεση καταβολή των χρημάτων στους συνταξιούχους για την αγορά φαρμάκων που δεν έχουν αποδοθεί ακόμα”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ