Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τριάμισι χρόνια μετά την ολοκλήρωση του έργου ήρθε το πρωτόκολλο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 2ο ΚΕΠ Ηρακλείου

παραλήφθηκε αφού… έκλεισε

Tους ρυθμούς αραμπά με τους οποίους παραλαμβάνονται από τους δήμους τα έργα που εκτελούνται καταδεικνύει και η περίπτωση του έργου δημιουργίας του 2ου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Πρόκειται για ένα μικρό έργο διαμόρφωσης του κτηρίου στη συμβολή των οδών Βορείου Ηπείρου και Πευκών που έγινε και παραδόθηκε το 2008 επί Δημοτικής Αρχής Γεωργόπουλου. Και ενώ το δεύτερο ΚΕΠ έκλεισε το 2011 με απόφαση της νυν Δημοτικής Αρχής, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 28ης Αυγούστου του 2012  προς έγκριση το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου.
Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως η τελική επιμέτρηση από τον επιβλέποντα μηχανικό έγινε στις 24 Μαρτίου του 2009, τριάμισι χρόνια νωρίτερα!  Η καθυστέρηση που συχνά παρατηρείται με τα πρωτόκολλα παραλαβής των έργων οφείλεται στην αδυναμία σύγκλησης των κλιμακίων ελέγχου που απαιτούνται και στα οποία συμμετέχουν πολιτικοί μηχανικοί και άλλων δήμων. Μάλιστα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βλαντής είπε πως είναι σύνηθες (για την ελληνική δημόσια διοίκηση βέβαια) να έρχονται τα έργα προς παραλαβή αρκετά αργότερα από την ολοκλήρωση τους. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ