Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Η Αρετή Πασχάλη στο Χ-τύπο: “Το θέατρο είναι ένας από τους λόγους που νιώθω ζωντανή”

Δημοσιεύθηκε

στις

Θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί “τριπλή απειλή”: χορεύει, τραγουδάει και είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της εποχής μας, όμως αυτό που σίγουρα την ξεχωρίζει είναι η αστείρευτη ευγένειά της και το πάθος που εκφράζει για αυτό που κάνει.

Το κοινό έχει αγαπήσει την Αρετή Πασχάλη μέσα από σπουδαίες δουλειές της στο θέατρο και την τηλεόραση και τώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια νέα… πρόκληση με τη συμμετοχή της ως “Σόφη” στη “διαδραστική” και διαχρονική παράσταση “Σεσουάρ για δολοφόνους” που ανεβαίνει για 2η χρονιά στο Θέατρο Λαμπέτη.

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την μέχρι τώρα πορεία της αλλά και τα καλλιτεχνικά όνειρά της, μας μιλά για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα, αλλά και για την εμπειρία της στην καλοκαιρινή περιοδεία με τις “Θεσμοφοριάζουσες”, ενώ αποκαλύπτει τον ανατρεπτικό ρόλο της στη νέα σειρά εποχής “Έρωτας Φυγάς”.

 

Το καλοκαίρι βρεθήκατε σε περιοδεία με τις “Θεσμοφοριάζουσες”. Πώς ήταν η όλη εμπειρία των παραστάσεων;

Για μένα ήταν μια υπέροχη εμπειρία γιατί συνδύαζε πάρα πολλά θετικά στοιχεία. ‘Ηταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με τον κ. Γιάννη Μπέζο. Πραγματικά εύχομαι να ξανασυνεργαστώ μαζί του και όλες μου οι συνεργασίες να είναι όπως εκείνη. Κύλησε πάρα πολύ ομαλά, με πολύ χιούμορ, αγάπη προς τους ηθοποιούς, και σεβασμό. Επίσης ο κ. Μπέζος και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για μένα είναι “σχολεία”, δηλαδή τους έβλεπα να παίζουν και παρατηρούσα και μελετούσα τον τρόπο που παίζουν, μήπως και αποκομίσω κι εγώ κάτι από όλα όσα κάνουν με τόση επιτυχία. Γενικά είναι προς μελέτη, είναι να “ξεσηκώνεις” πράγματα από αυτούς, για να μπορέσεις να τα εφαρμόσεις. Δύσκολα βέβαια εφαρμόζονται γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν τεράστια εμπειρία, οπότε την ξέρουν πάρα πολύ καλά τη κωμωδία. Ήταν τεράστια τιμή που στάθηκα στη σκηνή μαζί τους.

Για μένα ήταν και πολύ συγκινητικό, το ότι συνυπηρξα στην παράσταση με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στο Βλαδίμηρο γιατί όταν αποφοίτησα από τη σχολή Εθνικού Θεάτρου σε ηλικία 20 ετών, μου εμπιστεύτηκε μετά από ακρόαση που μου έκανε, τον πρώτο μου ρόλο στο θέατρο, στο “Φρανκενστάιν Ρεντίκουλους” στο θέατρο Νέο Ριάλτο. Μου είχε δώσει να κάνω το ρόλο της Κριστίν από το “Φάντασμα της όπερας”, και ήταν για μένα πολύ συγκινητικό που μετά από 18 χρόνια σχεδόν ξαναβρέθηκα μαζί του επί σκηνής.

 

Ήταν η πρώτη περιοδεία που βρεθήκατε μετά το lockdown; Πώς σας φάνηκε γενικά να ταξιδεύετε ξανά με μια παράσταση;

Μετά την πανδημία, ήταν η πρώτη περιοδεία, όχι όμως η πρώτη παράσταση. Αγαπώ πάρα πολύ τη δουλειά μου, το θέατρο, οπότε όπου και να είμαι είτε στην έδρα μου είτε εκτός αυτής, όταν ανήκω μέσα σε μια ομάδα που πληροί τις προϋποθέσεις και σε ανθρώπινο κομμάτι και σε επαγγελματικό κομμάτι, νιώθω ευγνωμοσύνη.

 

Φέτος πού θα σας απολαύσουμε;

Έχουμε την πρεμιέρα μας στις 12 Οκτώβρη με το “Σεσουάρ για δολοφόνους”, όπου έχω την τιμή και τη χαρά να δουλεύω για δεύτερη φορά με το Νικορέστη Χανιωτάκη που μας σκηνοθετεί, και έχω ξεκινήσει γυρίσματα για τη σειρά “Έρωτας Φυγάς” στο OPEN.

 

 

Το “Σεσουάρ” είναι ένα κλασικό και πολύ αγαπητό έργο στο κοινό. Πώς νιώθετε που θα είστε μέρος αυτού;

Έχω λαχτάρα να ξεκινήσουμε τις παραστάσεις μας, γιατί είναι ένα έργο που πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα καθώς είσαι σε διαρκή επαφή σε ένα μεγάλο κομμάτι της παράστασης με τον κόσμο. Οπότε θέλω να δω κι εγώ πώς θα αντιδράσω και σε τι ετοιμότητα θα είμαι στις ερωτήσεις που θα δεχθώ, γιατί ως γνωστόν δεχόμαστε ερωτήσεις που δεν είναι γραμμένες. Ό,τι έρθει στον θεατή να ρωτήσει εκείνη την ώρα το ρωτάει κι εγώ οφείλω να έχω μια πειστική απάντηση! Επειδή την είχα δει και στο παρελθόν, αλλά και την περσινή χρονιά, είναι από τις παραστάσεις που έβλεπα και έλεγα πόσο θα ήθελα να παίξω κι εγώ, και μου συνέβη και είμαι πολύ ενθουσιασμένη και δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε για να δω πώς θα κυλήσει όλο αυτό.

 

 

 

Σας αρέσει ο αυτοσχεδιασμός;

Τον αγαπώ πολύ και γενικά μ’ αρέσει να αναμετριέμαι με τα όριά μου και με καινούργια πράγματα για να δω πώς θα αντιδράσω. Πιστεύω ότι γενικά το να μην είναι προκαθορισμένο το τι θα συμβεί σε μια παράσταση σου δίνει και μια εμπειρία ιδιαίτερη και σπάνια. Το ότι θα πρέπει δηλαδή να αυτοσχεδιάσεις και θα πρέπει να αντιμετωπίσεις μια ερώτηση και θα πρέπει να εφεύρεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την απάντηση που θα δώσεις. Οπότε είναι μια εμπειρία που πρώτη φορά μου συμβαίνει και είμαι πολύ περίεργη για το πώς θα αντιδράσω σε αυτό.

 

Στη σειρά “Έρωτας Φυγάς” πότε θα συστηθούμε στο χαρακτήρα σας; Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για αυτόν;

Ο ρόλος μου εμφανίζεται στο 29ο επεισόδιο, οπότε θα καθυστερήσει λίγο η εμφάνισή μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υποδύομαι μια γιατρό η οποία φαίνεται ένα πολύ γλυκό πλάσμα, αλλά στην πορεία θα υπάρξουν ανατροπές!

 

 

Έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν και με το χορό και το τραγούδι. Τι ήταν όμως αυτό που σας τράβηξε τελικά στο θέατρο;

Από πολύ μικρή όταν με ρωτούσαν έλεγα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός χωρίς να ξέρω ακριβώς το λόγο, αλλά το κατάλαβα μεγαλώνοντας. Γιατί στο θέατρο χρησιμοποιείς όλα σου τα εκφραστικά μέσα. Και ένας από τους λόγους που νιώθω ζωντανή είναι το θέατρο γιατί καλούμαι να κάνω ακριβώς αυτό. Είναι σαν ψυχοθεραπεία για μένα και είναι πολύτιμο στη ζωή μου, γιατί εκφράζομαι πολύ. Ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορεί να μην αισθάνομαι καλά, όταν ανεβαίνω στη σκηνή είναι σα να “ανθίζω”.

 

Έχετε κάνει και πραγματικά αξιοσημείωτες συνεργασίες στο θέατρο και στην τηλεόραση. Ποια θα ξεχωρίζατε;

Γενικά τις αγαπώ όλες μου τις συνεργασίες και από κάθε δουλειά που έχω κάνει έχω να θυμάμαι κάτι όμορφο. Γιατί ούτως ή άλλως είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος και ακόμα και από τα “άσχημα” που μπορεί να συμβαίνουν θέλω να εστιάζω και να κρατάω τα όμορφα. Ωστόσο θα πω τρεις δουλειές που είναι ιδιαίτερες για μένα. Η μία είναι οι “Ήρωες” στο Μικρό Παλλάς με την Ελένη Γκασούκα. Η άλλη είναι το “Sweet Charity” στο Θέατρο Badminton που μας είχε σκηνοθετήσει ο Chet Walker. Ήταν σχολείο για μένα να συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που έχει εντρυφήσει πάνω στο μιούζικαλ. Και τέλος, το “Μίστερο Μπούφο” που κάναμε πέρσι με το Νικορέστη Χανιωτάκη που ήταν πάλι μια ευτυχής συγκυρία με πολύ γέλιο, συναίσθημα και αγάπη.

 

 

Ποιος είναι ο ρόλος των ονείρων σας;

Θέλω να δοκιμαστώ σε πολλά είδη θεάτρου, σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους, γιατί πιστεύω ότι αυτό θα με εξελίξει και θα μου δώσει πολλά διαφορετικά εφόδια. Είναι πάρα πολλοί οι ρόλοι που θα ήθελα να δοκιμαστώ είτε σε ρεπερτόριο, είτε σε μιούζικαλ, γενικά θέλω να πειραματιστώ με πολλά πράγματα. Αυτό πιστεύω πάει μπροστά έναν ηθοποιό.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ