Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η Δημοτική παράταξη “Νέα Εποχή Λυκόβρυσης-Πεύκης” σχολιάζει τη δενδροφύτευση του Δάσους Κάσδαγλη

Δημοσιεύθηκε

στις

“Προχειρότητα και

οπισθοχώρηση του Δήμου”

Απρόβλεπτες διαστάσεις μπορεί να πάρει η προχειρότητα με την οποία προετοίμασε τη  δενδροφύτευση του δάσους Κάσδαγλη η διοίκηση του δήμου. Μια δενδροφύτευση που έγινε στο πόδι με συνέπεια να …υποχωρήσει ο δήμος από τον αρχικό σχεδιασμό του και να περιοριστεί μόνο σε ένα τμήμα του δάσους, στην πλευρά της Πεύκης.

Οι αντιδράσεις ακύρωσαν τη δενδροφύτευση στο τμήμα που ανήκει στη Λυκόβρυση και στο τμήμα που αποχαρακτηρίστηκε πέρυσι. Κι όλα αυτά δεν έγιναν καθόλου ομαλά. Κρίμα γιατί οι μαθητές των δυο δημοτικών σχολείων της Πεύκης (ήταν το Δ΄) και της Λυκόβρυσης (ήταν το Α΄), αντί να χαρούν αυτή την ωραία περιπέτεια, έζησαν άγριες εικόνες από το αστυνομικό ρεπορτάζ.
«Σε τόσο σοβαρά θέματα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ενωμένοι. Και το λέω με λύπη γιατί  δεν ήταν εικόνα αυτή που παρουσίασε ο δήμος. Τι μηνύματα έστειλε στους μαθητές; Στο θέμα του δάσους Μορέλλα, στο κέντρο της Πεύκης, πετύχαμε σπουδαία αποτελέσματα, πριν από 3-4 χρόνια γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί. Εμείς καλούσαμε και την αντιπολίτευση και τους φορείς. Τότε δεν ξεχωρίζαμε τους πολίτες σε δικούς μας και μη, αλλά προχωρούσαμε ενωμένοι για τη σωτηρία του δάσους. Δουλεύαμε όλοι μαζί» τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο δάσος.
Και συνέχισε:¨
«Καλούμε τον κ. Φωκιανό να σταματήσει να παίζει με το δάσος. Έχει υποχρέωση να ενημερώνει όλες τις δυνάμεις της πόλης, για κάθε κίνηση. Επί των ημερών του, το 2012,  βγήκε μια απόφαση με την οποία 14 στρέμματα του δάσους Κάσδαγλη, στην πλευρά της Πεύκης έχασαν το δασικό τους χαρακτήρα κι αντί να κηρύξει πανστρατιά κάνει επικοινωνιακά παιγνιδάκια, παλαιοκομματικού τύπου».
Στην υπόθεση της δενδροφύτευσης του δάσους Κάσδαγλη έστησε ένα παιγνίδι για ορισμένους μόνο παίκτες. Αλλά το έστησε πολύ πρόχειρα.
 Δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση του αρμόδιου οργάνου για το περιβάλλον του δήμου (ΠΕΑΠ) δεν είχε καμιά ανάμειξη. Δεν είναι τυχαίο ότι η αντιδήμαρχος πρασίνου πήγε στο δάσος άοπλη και χωρίς τη νομικό σύμβουλο και το διευθυντή περιβάλλοντος του δήμου, απέναντι σε οργανωμένους με τρεις δικηγόρους αντιδίκους. Δεν είναι τυχαίο ότι άρχισε η δενδροφύτευση χωρίς να φθάσει πρώτα η εκπρόσωπος του δασαρχείου.
Όσο για την παρουσία της δημοτικής αρχής ας μην το συζητάμε. Την ώρα της αστυνομίας και των διαξιφισμών είχε περιοριστεί σε μια δημοτική σύμβουλο. Ο δήμαρχος κ. Φωκιανός που είχε περάσει το πρωί προφανώς για την καθιερωμένη φωτογραφία μετά των σχετικών δηλώσεων, όπως το συνηθίζει πλέον, εγκατέλειψε τους πάντες κι έφυγε, αφήνοντας την αντιδήμαρχο μόνη της. Το γιατί ας το εξηγήσει ο ίδιος στους πολίτες. Κάποια ωραία δικαιολογία θα έχει…
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος ήταν στο δάσος Κάσδαγλη από ενωρίς το πρωί, ευχαρίστησε μαθητές και δασκάλους για την παρουσία τους, συνεχάρη τους λιγοστούς εθελοντές (ανάμεσά τους και ο κ. Πανταζής) αλλά και τους υπαλλήλους του δήμου για την προσφορά τους και συνομίλησε με τους εκπροσώπους του δασαρχείου για τα θέματα που προέκυψαν. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος διευκρίνισε, σε αντίθεση με όσα εκ των υστέρων ελέχθησαν από την πανικόβλητη διοίκηση του δήμου, ότι ουδέποτε του ζητήθηκε βοήθεια για το θέμα, ούτε από τον κ. Φωκιανό, ούτε από την κ. Παπαδημούλη. «Αντιλαμβάνομαι τη θέση τους μετά από το φιάσκο που υπέστη ο δήμος σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, αλλά ας πάρουν κάποια στιγμή και τις ευθύνες τους. Βρίσκονται στον τρίτο χρόνο διοίκησης, δεν μπορεί να τους φταίνε πάντα οι άλλοι».  Και πρόσθεσε:
«Εδώ είμαστε, μπορούν από τη δημοτική αρχή να μας ζητήσουν όποια βοήθεια θέλουν. Θα ανταποκριθούμε ευχαρίστως. Το έχουμε πει εξ αρχής ότι άλλο θέμα είναι βοηθάμε την πόλη μας και άλλο θέμα είναι ότι ως αντιπολίτευση εξασκούμε τα θεσμικά μας καθήκοντα. Γι αυτά δεν θα παίρνουμε άδεια ούτε από τον κ. Φωκιανό, ούτε από την κυρία Παπαδημούλη, οι οποίοι έχουν φαίνεται συνηθίσει αλλιώς».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Υ.Γ 1. Αλήθεια πόσοι από τους 16 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας πόσοι ήταν παρόντες στην πρώτη κρίσιμη φάση της αστυνομικής παρέμβασης; Μια ή δυο; Συμβαίνει κάτι;
Υ.Γ 2. Η αντιδήμαρχος πρασίνου αγνόησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, του ΠΕΑΠ, που είναι αρμόδιο για το περιβάλλον, γιατί ήθελε να πάρει μόνη της όλες τις ψήφους του δάσους;

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ