Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η παράταξη Εκτός των Τειχών επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Έλλειψη δημοκρατικού ήθους

και κουλτούρας διαλόγου”

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευση στο Δήμο Αμαρουσίου. Aυτή τη φορά είναι η δημοτική παράταξη “Εκτός των Τειχών” που απαντάει στην..απάντηση της Δημοτικής Αρχής για την εκδήλωση διαλόγου σχετικά με τη βιοκλιματική ανάπλαση χωρίς να λείπουν οι σκληρές εκφράσεις. 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναφέρονται τα εξής: “Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, αποδείχνοντας για άλλη μια φορά, την έλλειψη δημοκρατικού ήθους και κουλτούρας διαλόγου που τη διακρίνει, προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης – δελτίου τύπου «κατακεραυνώνοντας» τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας για την ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσαν σε βάρος του Δημάρχου Αμαρουσίου, σχετικά με την αντιδημοκρατική – προκλητική  συμπεριφορά του απέναντι τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – ενημέρωσης σχετικά με τη «Βιοκλιματική ανάπλαση» του κέντρου της πόλης, όπου απαγορεύτηκε από τον κο Δήμαρχο στους εκπροσώπους της μειοψηφίας να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν τις απόψεις τους για το έργο.

Σε ότι μας αφορά ως Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ δηλώνουμε τα εξής:
Η στημένη εκδήλωση – ενημέρωση για τη «Βιοκλιματική ανάπλαση» του κέντρου της πόλης που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή την Τετάρτη 30 – 1 – 2013 δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση την αποδοχή από την πλειοψηφία των κατοίκων – δημοτών του Αμαρουσίου των καταστροφικών έργων που υλοποιεί και προωθεί ο Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης για την πόλη του Αμαρουσίου. Μάλλον την αποδοχή μιας μικρής μερίδας υποστηρικτών του έχει ο κος Δήμαρχος στο έργο του, τους οποίους είχε φροντίσει να μαζέψει στο Δημαρχείο τη συγκεκριμένη ημέρα, αφού μετά ακολούθησε και η κοπή της πίτας της παράταξής του, δηλ. μ’ ένα σμπάρο δυο τριγώνια, αφού πρώτα δήλωσαν την υποστήριξή τους στο έργο της «Βιοκλιματικής Ανάπλασης», ύστερα δήλωσαν και την υποστήριξή τους στην παράταξη και στο Δήμαρχο. Άλλωστε, το γεγονός του απόλυτα στημένου «διαλόγου» με τους πολίτες και τους φορείς για το έργο, φάνηκε από τη στάση του Δημάρχου Αμαρουσίου, που έκανε το συντονιστή και με μεγάλο άγχος κοίταζε να αποφύγει ή να συντομεύσει τις ερωτήσεις – τοποθετήσεις όσων εξέφραζαν αντιρρήσεις, με αποκορύφωμα την απαγόρευση εκφοράς λόγου στους εκπροσώπους – δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας.
Αναφορικά με τα περιβόητα έργα τα οποία προωθεί η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και εμποδίζεται από τις παρατάξεις τις μειοψηφίας να τα υλοποιήσει, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι απλώς ψευδής, αλλά και φαιδρός, αφού όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση στην πόλη, ύστερα από δύο τετραετίες στη Δημοτική Αρχή της παράταξης Πατούλη, είναι αποκαρδιωτική σε επίπεδο έργων και δημιουργίας υποδομών για το Μαρούσι.
Επειδή ο στόχος της Δημοτικής Αρχής δεν είναι άλλος από την υλοποίηση του οριστικού ξεπουλήματος των τελευταίων κοινόχρηστων χώρων και πλατειών της πόλης μας σε ιδιωτικά συμφέροντα, στο πλαίσιο της υλοποίησης των πολιτικών των μνημονίων του Καλλικράτη και των κυβερνητικών επιλογών της ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ, τις οποίες ασπάζεται και η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μη γίνουν οι στόχοι αυτοί (της Δημοτικής Αρχής) πραγματικότητα και αυτό κάνουμε, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση κινηματικών αντιδράσεων ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές της Δημοτικής Αρχής.
Ακόμα στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει ο κος Δήμαρχος το ολοένα και διογκούμενο κύμα αγανάκτησης σε βάρος των πολιτικών του επιλογών και των έργων του από την κοινωνία της πόλης, ολισθαίνει συνεχώς σε υιοθέτηση φασιστικών νοοτροπιών και αντιλήψεων, όπως οι τακτικές και οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί εναντίον των παρατάξεων της μειοψηφίας, γραμμένες και στις ακριβοπληρωμένες, από τους δημότες της πόλης μας, ανακοινώσεις του γραφείου τύπου της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.
Το λόγο πλέον έχουν οι Δημότες – κάτοικοι της πόλης οι οποίοι οφείλουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με δυναμικές κινητοποιήσεις  να ακυρώσουν τα έργα και τις πολιτικές της Δημοτικής Αρχής, με τις οποίες πλήττεται η ποιότητα της ζωής μας και καταστρέφεται το μέλλον της πόλης μας.     

Οι παρακάτω στίχοι αφιερώνονται εξαιρετικά στον κο Δήμαρχο Αμαρουσίου και στο γραφείο τύπου του για τα «επιτυχημένα» – Γκεμπελικού χαρακτήρα – δελτία τύπου και επιστολές που εκδίδει προς υπεράσπιση του καταστροφικού έργου της Δημοτικής Αρχής, δικαιώνοντας πλήρως τους παχυλότατους μισθούς και τα εκατομμύρια που πληρώνουν οι Δημότες της πόλης για τις Δημόσιες σχέσεις και τα γραφεία τύπου του Δημάρχου Αμαρουσίου.   

                                                    
Κι όπου φοβάται φωνή ν’ ακούει απ’ το λαό
σ’ έρημο τόπο ζει και βασιλεύει, κάστρο φυλάει ερημικό,
έχει το φόβο φυλαχτό, όπου φωνή φοβάται ν’ ακούει απ’ το λαό.
 
          
Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ