Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

H Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου επιτίθεται στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Έχασε την ψυχραιμία του

ο κ. Μπρέγιαννης”

Συνεχίζεται το πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων στο Δήμο Αμαρουσίου μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τη διοίκηση του κ. Γιώργου Πατούλη να απαντάει στην τελευταία ανακοίνωση του κ. Αλέξανδρου Μπρέγιαννη σχετικά με το πρώην Διεθνές Κέντρο Τύπου (IBC).

Η ανακοίνωση είναι η εξής:
“Ο κ. Μπρέγιαννης, για μια ακόμη φορά «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος». Επιχείρησε να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, ανοίγοντας «ζήτημα χρήσεων στο IBC» και την πάτησε.

Αποκαλύφθηκε η ασχετοσύνη του γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η έκταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο ακίνητο διέπεται από το ειδικό νομικό καθεστώς που αφορά στις μεταολυμπιακές χρήσεις των ολυμπιακών ακινήτων. Κι ότι δεν είναι ο Δήμος που καθορίζει τους όρους δόμησης και χρήσης. Βιάστηκε να ασκήσει κριτική και εξετέθη.

Ενοχλήθηκε, επίσης, επειδή του θυμίσαμε τις ευθύνες που είχε ως επίλεκτο στέλεχος της Διοίκησης Τζανίκου όταν δεν εμπόδισαν τότε να κτιστεί το αυθαίρετο κτίριο του IBC αλλά και άλλα μεγάλα εμπορικά κέντρα που βαφτίστηκαν ολυμπιακά ακίνητα. Τότε μπορούσαν να αποτρέψουν εάν ήθελαν την κατασκευή αυτών των μεταλλικών και τσιμεντένιων μεγαθηρίων. Αλλά δεν το έκαναν γιατί υπηρετούσαν ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης, το μοντέλο της άναρχης πολεοδομικής μεγέθυνσης του Αμαρουσίου, με γυάλινους πύργους και μεταλλικά μεγαθήρια και τεράστια εμπορικά κέντρα.

Είναι φανερό ότι ο κ. Μπρέγιαννης αισθάνεται ενοχές για το αμαρτωλό πολιτικό του παρελθόν. Το αισθάνεται βάρος στα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια. Οι ενοχές αυτές τον οδηγούν να χάνει την ψυχραιμία του και να χαρακτηρίζει αθλιότητες και ανοησίες αυτά που τον βαραίνουν.

Για τους πολίτες του Αμαρουσίου:
– Θράσος είναι να εγκαλεί ο κ. Μπρέγιαννης, τη Διοίκηση Πατούλη για δήθεν τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων, ο άνθρωπος της Διοίκησης Τζανίκου που μετέτρεψε το Μαρούσι από ανθρώπινο προάστιο σε Γυάλινη Βαβέλ.
– Θράσος είναι να κάνει συστάσεις στη Διοίκηση Πατούλη για τα χρέη του Δήμου ο κ. Μπρέγιαννης, που ως μέλος του Δ.Σ της ΔΕΑΔΑ έπαιρνε αποφάσεις για τη λήψη δανείων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία σπαταλήθηκαν σε άχρηστα έργα όπως οι κυβόλιθοι του Κέντρου. Οι αποφάσεις Τζανίκου- Μπρέγιαννη οδήγησαν το Δήμο στην υπερχρέωση κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι συμπολίτες μας.
– Θράσος είναι να χαρακτηρίζει έργο βιτρίνας τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, που γίνεται με χρήματα που εξασφάλισε από την Περιφέρεια Αττικής η Διοίκηση Πατούλη. Προφανώς ο κ. Μπρέγιαννης, δεν θέλει να γίνει το έργο για να μην κάνουν οι πολίτες τις συγκρίσεις του με το έργο των κυβόλιθων, του οποίου ο ίδιος δήλωνε θαυμαστής.
– Ανοησία είναι να εγκαλεί ο κ. Μπρέγιαννης τη Διοίκηση Πατούλη για την καθαριότητα της πόλης και να υποστηρίζει αναληθώς ότι η πόλη πνίγεται στο σκουπίδι. Πιθανόν να του έχουν μπει «σκουπιδάκια» στα μάτια και να μην βλέπει καλά γι’ αυτό καλό θα ήταν να βάλει κολλύριο πριν ξαναβγάλει ανακοίνωση με αυτό το περιεχόμενο.
– Θράσος είναι να εγκαλεί ο κ. Μπρέγιαννης, τη Διοίκηση Πατούλη για τη λειτουργία του Υπουργείου Παιδείας και του Golden Hall, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν πως αυτή είχε προαποφασιστεί πολύ πριν αναλάβει τη Διοίκηση της πόλης η σημερινή Δημοτική Αρχή.
– Θράσος, τέλος, είναι να εγκαλεί ο κ. Μπρέγιαννης, τη Διοίκηση Πατούλη για την εξέλιξη με τα οικόπεδα Νουάρου και Παναγόπουλου. Αντί να ζητά συγγνώμη που συμμετείχε σε μια Διοίκηση που άδειασε τα ταμεία του Δήμου, φορτώνοντας με δάνεια και χρέη εκατομμυρίων την πόλη και τους πολίτες, ζητά τα ρέστα. Αν μας άφηνε χρήματα στο ταμείο η παρέα Τζανίκου – Μπρέγιαννη και του Παναγόπουλου θα είχαμε χρήματα να απαλλοτριώσουμε και το οικόπεδο της Νουάρου. Τί ήθελε ο κ. Μπρέγιαννης, να πληρώσουν το λογαριασμό οι περίοικοι;
Ο κ. Μπρέγιαννης έχασε την ψυχραιμία του αλλά πρέπει να μάθει να ζει με το παρελθόν του γιατί όσο και να θέλει να το ξεχάσει δεν τον αφήνουν να το ξεχνά οι πολίτες του Αμαρουσίου. Καμία φορά οι ενοχές δεν είναι κακές, αν σε οδηγούν στην κάθαρση.
Ο κ. Μπρέγιαννης, θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Στο διάστημα που θα προσπαθεί να απαλλαγεί από τις Ερινύες που τον βασανίζουν, η Διοίκηση Πατούλη θα βάλει τις βάσεις για να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη και τους κατοίκους.

Και το μέλλον της πόλης είναι συνδεδεμένο με τα έργα.
Έργα που ήδη παραδώσαμε στους συμπολίτες μας το τελευταίο διάστημα, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο της Κοκκινιάς, η Πράσινη Διαδρομή στο Ανατολικό Μαρούσι, οι 2 Πεζογέφυρες της Κηφισίας.
Αλλά και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν όπως η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Κοκιννιά, η ένταξη του Κάτω Σωρού στο Σχέδιο Πόλης, η οριοθέτηση των ρεμάτων και η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών του Δήμου, η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, η βιοκλιματικές αναπλάσεις γειτονιών και η δημιουργία πράσινων διαδρομών σε Άγιο Θωμά και Πολύδροσο.
Με το έργο μας το Μαρούσι πηγαίνει μπροστά. Κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ