Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι τραυματίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνολικά 12 τραυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι σε πέντε νοσοκομεία, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, επτά από τους τραυματίες, οι οποίοι είναι ηλικίας 21-27 ετών, βρίσκονται εντός ΜΕΘ. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει αποσωληνωθεί μία κοπέλα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ωστόσο σε πολύ σοβαρή κατάσταση παραμένουν δύο από τους επτά ανθρώπους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Ο 20χρονος φοιτητής, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι, ο οποίος εκτινάχθηκε έξω από το τρένο και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη η κατάστασή του, και μία κοπέλα που βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο η οποία φέρει και εγκαύματα.

 

Το στερνό αντίο

Στο ενδιάμεσο, μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης πραγματοποιήθηκε χθες η κηδεία της Σοφίας – Ειρήνης Ταχματζίδου, ανηψιάς του Δημάρχου Λαγκαδά, στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα στην Λάρισα και στο «τελευταίο αντίο» της Κλαούντιας- Αλεξάνδρας Λάτα, της 20χρονης φοιτήτριας στην Ιατρική ΣΣΑΣ. «Ο χρόνος σταμάτησε απότομα και άδικα για τα δύο αγαπημένα μας παιδιά στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που συγκλόνισε το πανελλήνιο, βυθίζοντας σε βαθιά θλίψη τις οικογένειές τους αλλά κι εμάς, την «πανεπιστημιακή» τους οικογένεια, τους συμφοιτητές και καθηγητές τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και κυρίως στο Τμήμα Γεωπονίας» ανέφερε χθες σε ανάρτησή του το Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ, αποχαιρετώντας τους φοιτητές του Αναστασία Παπαγγελή και Αναστάση Κουτσόπουλο.

Ο τραγικός επίλογος των δύο φοιτητών αναμένεται να γραφεί σήμερα, καθώς η κηδεία της Αναστασίας Παπαγγελή θα τελεστεί στις 14:00 στη Λυκουριά Καλαβρύτων, ενώ μια ώρα νωρίτερα τον Αναστάση Κουτσόπουλο θα χαιρετήσουν οι οικείοι του στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας. Κι ενώ θρηνεί για το χαμό εννέα φοιτητών του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του 23χρονου φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα προτείνει η Νομική Σχολή στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Το «ύστατο χαίρε» σήμερα στις 13.30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη και για τη Βασιλική Χλώρου, που άφησε πίσω της τέσσερα παιδιά, με το κηδειόχαρτο να αναγράφει: «εφονεύθη». Στην τελευταία τους κατοικία αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα και ο συνταξιούχος αστυνομικός Ευάγγελος Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του, η κηδεία των οποίων θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ