Ειδήσεις
Στην τελική ευθεία η μετατροπή των παλαιών φυλακών Ωρωπού σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού»
Το εμβληματικό έργο της ανάπλασης των παλαιών φυλακών Ωρωπού και μετατροπής σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού» μπήκε στην τελική ευθεία με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ωρωπού και της αναδόχου εταιρείας η οποία σύντομα θα ξεκινήσει τα έργα.
Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του προεδρείου του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) και συγκεκριμένα του προέδρου Ευάγγελου Γκιουγκή, του Γενικού Γραμματέα Νίκου Μανιού και του υπευθύνου δημοσίων σχέσεων Γιάννη Ξαρχουλάκου.
ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ «ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ»
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα. Νιώθω πραγματικά πως έβαλα ένα λιθαράκι να γραφεί ο τόπος μας ανεξίτηλα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Το έργο που ονειρευόμαστε εδώ και δεκαετίες θα υλοποιηθεί σύντομα και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα. Ήταν ρητή προεκλογική μας δέσμευση και είχαμε υποχρέωση απέναντι, στους νέους μας και στην ιστορία του τόπου μας να προχωρήσουμε χωρίς χρονοτριβή και χωρίς να δειλιάσουμε μπροστά στα εμπόδια, που ήταν εξ΄αρχής πολλά και δύσκολα. Είναι απόλυτα βέβαιο πως όταν ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο, θα έχουμε κάνει το καθήκον απέναντι σε όλους αυτούς που με τον αγώνα τους έκαναν αυτό το μέρος ιερό και ιστορικά διαχρονικό και θα τους έχουμε αποδώσει την τιμή που τους αρμόζει για όσα έκαναν για μας. Με συνέπεια, σεβασμό και πολύ δουλειά συνεχίζουμε να αλλάζουμε τον τόπο μας».
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ