Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πυροβολισμοί στην ΑΣΟΕΕ: Ο λόγος που ελέγχονται πειθαρχικά οι άνδρες της ΕΛΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς έξω από την ΑΣΟΕΕ είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει, διαμηνύουν κύκλοι της ΕΛΑΣ.

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό με πυροβολισμούς στον αέρα στην διάρκεια επεισοδίων επί της Πατησίων.

Υπενθυμίζεται πως στην κατάθεσή του ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε πως από την επίθεση θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, αλλά και πως δεν αντιλήφθηκε την εντολή που είχε δοθεί νωρίτερα από το κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην περάσει κανένα όχημα από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη είχε δοθεί εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να μη περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιχείρηση η οποία, πράγματι, διεξήχθη 20 λεπτά μετά το περιστατικό με το περιπολικό.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία υποχωρητικότητα από την πλευρά της Αστυνομίας απέναντι στους αναρχικούς, αλλά αντίθετα πως η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι όπως θέλει ο καθένας

Γιατί συνελήφθη ο αστυνομικός

Την ίδια ώρα, διευκρινίζεται πως η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα και απεστάλη στον Εισαγγελέα όπως προβλέπει ο νόμος.

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο αστυνομικός αφέθη ελεύθερος, αφού κατά την κρίση του Εισαγγελέα δεν υπήρξε λόγος κράτησης.

Σημειώνεται πως κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, κατά τον κανονισμό, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του. Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ