Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο Χ-τύπο: “Γιατί είμαι υποψήφιος”

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και υποψήφιου Βουλευτή Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

Οι εκλογές αυτές είναι ένα δημοψήφισμα σταθερότητας και προοπτικής για το μέλλον όλων μας, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις. Και αυτό διότι δεν διακυβεύονται μόνο οι κατακτήσεις που πετύχαμε όλοι μαζί με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με σκληρή, συλλογική δουλειά την τετραετία 2019-2023. Δεν διακυβεύονται μόνο οι επιτυχίες, χάρη στις οποίες η Ελλάδα άφησε πίσω της την δεκαετία της οικονομικής κρίσης και τις τεράστιες υγειονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετώπισε. Διακυβεύεται κυρίως το μέλλον.

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες της χώρας θα κληθούν να αποφασίσουν για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που θα διαχειριστούν τις τύχες της Ελλάδας έως το 2027. Μπροστά στην κάλπη θα κληθούμε όλοι να απαντήσουμε σε συγκεκριμένα διλήμματα: θα χτίσουμε πάνω σε αυτά που δημιουργήσαμε ή θα χάσουμε όλα αυτά που πετύχαμε; Θα αντιμετωπίσουμε όσες υστερήσεις παραμένουν ή θα τις αφήσουμε να πολλαπλασιαστούν; Θα κατακτήσουμε το μέλλον, θα θεμελιώσουμε την ισχυρή Ελλάδα του 2030 ή θα επιστρέψουμε στην μετέωρη χώρα του 2015;

Στις εκλογές αυτές είμαι για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, γιατί πιστεύω στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, που βάζει ψηλά τον πήχη και μπορεί να μετουσιώσει το όραμα σε πράξη. Διεκδικώ την ευθύνη να αποτελέσω κομμάτι μιας νέας γενιάς ανθρώπων με ανοιχτό πνεύμα, που δε σταματά αν δεν πετύχει τον στόχο. Μιας γενιάς με αίσθημα ευθύνης, που δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τον εαυτό της, αποτυπώνοντας την τεράστια δυναμική της χώρας που μένει ακόμα να απελευθερωθεί στο σύνολο της.

Διεκδικώ την ψήφο των πολιτών στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας, της πόλης στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και εργάστηκα, με στόχο να συμβάλλω στην υλοποίηση και επιτάχυνση των έργων που αλλάζουν τον χαρακτήρα, αυξάνουν τις δυνατότητες και διευκολύνουν την καθημερινότητά της πόλης: αναβαθμισμένες υποδομές τηλεπικοινωνίας, εφαρμογές «έξυπνων πόλεων» εύχρηστες για όλους, μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία, αξιοποίηση του δημόσιου χώρου προς όφελος της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Εγγύηση για όλα αυτά αποτελεί το έργο μας μέχρι σήμερα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – είναι ο καθρέφτης της Ελλάδας που θέλουμε. Από το 2019 οικοδομούμε τις βάσεις για ένα κράτος πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη. Με σχεδιασμό, μετρήσιμους στόχους, θαρραλέες τομές και συνεχείς βελτιώσεις πραγματοποιούμε ένα μεγάλο άλμα που επιτρέπει στο Δημόσιο να είναι πιο λειτουργικό, τις επιχειρήσεις πιο παραγωγικές και τους πολίτες να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά, εξοικονομώντας χρόνο ζωής.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει έμπρακτα ότι διαθέτει την τεχνογνωσία, τη μεθοδικότητα και την επιμονή να ξεπερνάμε εμπόδια, να λύνουμε εκκρεμότητες και να πετυχαίνουμε στόχους που μέχρι πρόσφατα φάνταζαν αδύνατοι. Η ιστορική πρόκληση που έχουμε σήμερα μπροστά μας είναι μια: στο δρόμο για το 2027 να διαμορφώσουμε μια νέα Ελλάδα με ισχυρή οικονομία, που προσφέρει ευκαιρίες σε όλους

Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει τεράστια δυναμική ανάπτυξης και για τον λόγο αυτό η ολοκλήρωση του ψηφιακού κράτους ως το 2027 παραμένει κεντρική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Το έργο αυτό που εξελίσσεται στον πυρήνα του κράτους, θα φέρει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις στον κόσμο στο πεδίο της σύγχρονης λειτουργίας όλων των κρατικών δομών, από το ΕΣΥ ως τη Δικαιοσύνη και από την παιδεία ως τις νέες επενδύσεις. Και, ταυτόχρονα, θα απελευθερώσει όλες τις δυνατότητες της χώρας, της κοινωνίας και των πολιτών.

Καθημερινά διαπιστώνουμε όλοι στην πράξη ότι η βελόνα της προόδου κινείται – και κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Είναι στο χέρι μας να επιταχύνουμε την πορεία που μας οδηγεί στην Ελλάδα που αξίζουμε. Γι’ αυτό και σας ζητώ να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, ξανά δίπλα στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να διαγράψουμε οριστικά το «δεν γίνεται» και να κάνουμε κανόνα το «γίνεται».

Ζητώ από εσάς να με εμπιστευθείτε. Να μου δώσετε με την ψήφο σας τη δύναμη να εργαστώ για να αλλάξουμε τη ζωή μας, δίνοντας τις μάχες του μέλλοντος, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που μας περιμένουν. Σας ζητώ να βάλουμε όλοι μαζί την υπογραφή μας στην ίδια προσπάθεια για το αύριο.

Γιατί αυτά τα τέσσερα χρόνια αποδείξαμε ότι μαζί, μπορούμε να δούμε την Ελλάδα να αλλάζει.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ