Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αντίθετο δηλώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς με την Απόφαση της Περιφέρειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Όχι στη Μονάδα Καύσης Βιομάζας

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς την Τετάρτη 5 Ιουνίου αποφάσισε ομόφωνα, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Κηφισιάς, κ. Νίκου Χιωτάκη, να μην επιτρέψει την εγκατάσταση και λειτουργία στο Δήμο Κηφισιάς, Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς αναφέρει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς είναι αντίθετο, σε κάθε εγκατάσταση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων, είτε οργανικών, είτε βιομάζας είτε σύμμεικτων δεδομένου ότι η Κηφισιά, σύμφωνα με το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής, ήδη φιλοξενεί Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Είναι επίσης αντίθετο με την απόφαση (124/2013) του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής να εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) που κατέθεσε εταιρεία για την κατασκευή στο ΒΙ.ΠΑ Κηφισιάς, στη θέση «Καλυφτάκι», Ο.Τ. 11 επί της οδού Θηβαίδος, Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από καύση βιομάζας».

– Αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στην επόμενη έντυπη έκδοση του Χτύπου που κυκλοφορεί στα περίπτερα την Παρασκευή 21 Ιουνίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ