Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα τίμησε τον Μιχάλη Τοπούζη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια όμορφη και σεμνή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Δήμου Βύρωνα (Παλαιό Δημαρχείο) ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, βράβευσε τον Μιχάλη Τοπούζη για την πολυετή προσφορά στην έρευνα και διάσωση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού για την ιστορία του Βύρωνα.

Ο Μιχάλης Γ. Τοπούζης είναι παιδί του Μικρασιάτη πρόσφυγα από την Σμύρνη, Γιώργου Τοπούζη και της Σοφίας Βεληγραδή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, περήφανος δημιουργός και διαχειριστής της καταξιωμένης ιστοσελίδας-ιστορικού μουσείου “Πάλαι ποτέ στον Βύρωνα”, αυτού του πολύτιμου «εργαλείου», που δημιουργήθηκε με ξεχωριστό τρόπο, ώστε να αντλεί πληροφορίες και ο απλός λαός αλλά και οι μελετητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές για τη συγγραφή της διατριβής τους. Η σελίδα “Πάλαι ποτέ στον Βύρωνα” αποτελεί ένα αξιόπιστο και πολύτιμο αρχείο για την ιστορία της πόλης μας και έχει συμβάλει καθοριστικά στην ερευνητική τεκμηρίωση του Μουσείου Ιστορίας αυτής.
Για την προσφορά του Μ. Τοπούζη μίλησε στην εκδήλωση ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, ο οποίος του παρέδωσε και τιμητική πλακέτα, καθώς και ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης. Τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, Γιώργος Πλακίδας.

Στη εκδήλωση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη, Χρήστος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Κόκκαλης και Κώστας Αγγέλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Βασιλοπούλου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Βύρωνα Νατάσα Βαρουχάκη, η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα, Βασιλική Σάρολα και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Σοφία Δασκαλάκη, Βασίλης Μουντοκαλάκης, Λευτέρης Τριανταφύλλου και Κοσμάς Τσιάκαλος.

Παρέστησαν ακόμα ο Πρόεδρος της Πανιωνίου Στέγης Δημήτρης Σάρολας, ο δικηγόρος και συγγραφέας ιστορικών βιβλίων για το Βύρωνα Απόστολος Κοκκόλιας, η εκπρόσωπος της Ένωσης Μικρασιατών Βύρωνα Μαριάννα Μαστροσταμάτη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας εκπαίδευσης Βασίλης Τζαφάς και ο γραμματέας της Ένωσης Σμυρναίων Νίκος Βικέτος.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ