Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Διαδραστική ενημέρωση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ακόμη ουσιαστικό έργο για την περαιτέρω ανάδειξη της «Πράσινης διαδρομής» στο Πάρκο Τρίτση μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. 

 

Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την υλοποίηση μιας «έξυπνης» διαδρομής, προϋπολογισμού 479.189,32 ευρώ, παρέμβαση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου για την Περιβαλλοντική, Αισθητική και Λειτουργική Αναβάθμιση του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ, από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

 

Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση που υπεγράφη περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση οπτικών ινών και του κατάλληλου εξοπλισμού για τη δημιουργία δικτύου και ανάπτυξης υποδομών δικτύου Wi-FI  κατά μήκος του κεντρικού άξονα κυκλοφορίας της «έξυπνης διαδρομής», την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στα διαμορφωμένα πέντε «σημεία ενδιαφέροντος» και την δημιουργία υποδομών πολυμέσων διαδραστικής διαδρομής και συστήματος περιήγησης μέσω ψηφιακής εφαρμογής (mobile application).

 

Αρχή και τέλος της διαδρομής αποτελούν τα Γραφεία Διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και η κύρια είσοδος επί της οδού Φυλής, νοτιοδυτικά της Λίμνης Νο. 6, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι όλες οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι προσανατολισμένες στη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη και της αρτιότερης επαφής των πολιτών με την ιστορία και τον περιβαλλοντικό ρόλο του Μητροπολιτικού Πάρκου.

 

Επισημαίνεται πως όλες οι παρεμβάσεις που γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης και ανάδειξης της διαδρομής χαρακτηρίζονται ως «Πράσινες», με σκοπό την επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στα κόστη, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και τη βελτίωση της «κυκλικότητας» των προϊόντων και υπηρεσιών του Δημοσίου. Μια κίνηση που θα αποτελέσει μια πιλοτική προσαρμογή της υπηρεσίας του Φορέα Διαχείρισης στη νέα εποχή της Κυκλικής Οικονομίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ