Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τέλος εποχής: Το παρασκήνιο της φυγής Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ  

Δημοσιεύθηκε

στις

Ως κατάληξη ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ερμηνεύεται η απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και να προκαλέσει το πρώτο μεγάλο εσωκομματικό ρήγμα στην παράταξη.

Όσοι γνωρίζουν τις λεπτές ισορροπίες, λένε με νόημα ότι η παραίτησή του ήταν προδιαγεγραμμένη, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το παρασκήνιο, η αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ σχετίζεται με δύο λόγους που είναι οι εξής:
• Διαφωνούσε με τη γραμμή του κόμματος,
• Οι σχέσεις του με τον κ. Ανδρουλάκη τον οποίο είχε στηρίξει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ήταν κάκιστες.

Στην ανακοίνωσή του -δημόσια επιστολή- επιβεβαιώνει ότι διαφωνεί με τις επιλογές που έχει κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι οι λόγοι που φεύγει από το κόμμα με το οποίο διετέλεσε βουλευτής και υπουργός επί σειρά ετών, είναι «αμιγώς πολιτικοί».

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:
– παραιτούμαι απ’ όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω.
-παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.

Η πρώτη αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη ήταν ψυχρή, καθώς στέκεται στο γεγονός ότι  “κλείνει ένας κύκλος δεκαετιών”.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σχολίασαν την απόφασή του, όταν κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με αυτή.

Συγκεκριμένα, έλεγαν μεταξύ άλλων: “Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές”.

Τα ίδια στελέχη υπενθύμιζαν ότι ότι ο κ. Λοβέρδος ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη και ότι στις 30 Ιουνίου, είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ