Πολιτική
Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής για τον Επικοινωνία FM

“Aναδιάρθωση χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων”
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του τύπου που επικαλούνται ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι η κατάργηση 700 θέσεων εργαζομένων που απασχολούνται στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ραδιοφωνίας, δήλωσε τα εξής :
“Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ήταν ένας από τους Δήμους που πρωτοπόρησαν στην ίδρυση και λειτουργία Ραδιοφωνικού Σταθμού, δίνοντας έτσι βήμα στους πολίτες και φορείς αυτής της πόλης, σε μια εποχή όπου οι δυνατότητες επικοινωνίας ήταν εξαιρετικά περιορισμένες.
Δυστυχώς στο πέρασμα του χρόνου και ιδιαίτερα μετά την είσοδο της χώρας στην παρατεταμένη ύφεση και οικονομική κρίση,οι δυνατότητες του Ραδιοφώνου για δημιουργία ιδίων εσόδων όσο και η δυνατότητα του Δήμου για επιχορήγηση αυτής της σημαντικής δραστηριότητας εξανεμίστηκαν θέτοντας σήμερα σε αμφισβήτηση όχι μόνο την οικονομική βιωσιμότητα του Ραδιοφώνου αλλά την οικονομική βιωσιμότητα του ίδιου του Δήμου Ηρακλείου .
Υπό το βάρος αυτών των συνθηκών είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση της λειτουργίας του Ραδιοφώνου χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων που επί δεκαετίες υπηρετούν με συνέπεια τον θεσμό της Δημοτικής Ραδιοφωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε κατ’ επανάληψη παρέμβει τόσο προς την Κυβέρνηση όσο και προς του θεσμικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης ζητώντας νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τη μετακίνηση του προσωπικού σε άλλους φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα επιτρέποντας τόσο την αξιοποίηση της πολυετούς εμπειρίας τους αλλά και διασφαλίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Σε αυτή τη θέση εμμένουμε και σήμερα και θεωρούμε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί απαραίτητα σε όποιον σχεδιασμό επεξεργάζεται η κυβέρνηση”.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ