Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πολιτικό παρασκήνιο: Η «καρατόμηση» Πατούλη & ο «καλός στρατιώτης Νίκος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις στη Ν.Δ. με την «καρατόμηση» του Γιώργου Πατούλη και την ανάδειξη του «πιστού στρατιώτη» Νίκου Χαρδαλιά ως υποψήφιου περιφερειάρχη.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε, ότι το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη την ώρα που η Ελλάδα ήταν σε «πόλεμο» με τις πυρκαγιές, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τον πρωθυπουργό.

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ καλές, δεν υπήρχε χημεία μεταξύ τους και το κυριότερο ο κ. Μητσοτάκης ήθελε εδώ και πολύ καιρό, μια άλλη επιλογή για την Περιφέρεια Αττικής.

Το ενδεχόμενο αυτό, είχε συζητηθεί πριν από περίπου 1,5 χρόνο και στο «τραπέζι» είχε πέσει και τότε το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά, χωρίς όμως να προχωρήσει περαιτέρω η συζήτηση.

Στο παρασκήνιο ψιθυρίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς, δεν είχε επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο να πάρει το χρίσμα της Ν.Δ. για τρεις λόγους που είναι οι εξής:

1.     Είχε επιτελικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.

2.     Ήταν ικανοποιημένος με τη θέση του υφυπουργού Άμυνας και

3.     Ενδιαφερόταν να ψάξει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

 

Με κρύα… καρδιά

Στο πλαίσιο αυτό, η υποψηφιότητα του δεν «περπάτησε» και έστω και με κρύα καρδιά, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε να είναι εκ νέου ο κ. Πατούλης υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο, όταν είδε το βίντεο με το ζεϊμπέκικο την ώρα που καιγόταν η Ελλάδα, αποφάσισε να ενεργήσει όπως και στην περίπτωση του Νότη Μηταράκη, δηλαδή με άμεση «καρατόμηση».

Λέγεται μάλιστα ότι φώναξε στο γραφείο του, τους στενούς συνεργάτες του και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να στηρίξει ένα στέλεχος, το οποίο δεν έχει ενσυναίσθηση της κατάστασης».

 

Τα μοιραία λάθη

Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που υπογραμμίζουν ότι ο κ. Πατούλης, «πλήρωσε» τις πολλές και λανθασμένες επιλογές που έκανε και που στοίχισαν επικοινωνιακά στη Ν.Δ.

Το παράδειγμα του περασμένου χειμώνα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική που «πνίγηκε» από τα χιόνια, είναι το πλέον χαρακτηριστικό.

Τότε ο κ. Πατούλης, επιχειρούσε να αποποιηθεί κάθε ευθύνης και την «φόρτωνε» στον κρατικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα δίνεται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν ξέχασε ποτέ τη συμπεριφορά του κ. Πατούλη και το βίντεο με το ζεϊμπέκικο, αποτέλεσε θρυαλλίδα για τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν.

 

Έγειρε η πλάστιγγα

Στο «τραπέζι» έπεσαν διάφορα ονόματα , αλλά αυτά που κυριάρχησαν ήταν του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά.

Η πλάστιγγα έγειρε χωρίς δεύτερη σκέψη στον κ. Χαρδαλιά, καθώς ο κ. Παπανικολάου φέρεται να ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί πριν πάρει την τελική του απόφαση.

Ο κ. Μητσοτάκης έκρινε ότι δεν υπάρχει χρόνος και απευθύνθηκε αμέσως στον υφυπουργό Άμυνας τον οποίο εκτιμά απεριόριστα, καθώς βάζει το συλλογικό πάνω από το ατομικό.

 

Άμεση ανταπόκριση

Ο «πιστός στρατιώτης της παράταξης» Νίκος Χαρδαλιάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε εκτιμήσει τη μεγάλη του προσφορά από την εποχή της πανδημίας.

Όπως εξηγούν στελέχη του κόμματος, ο κ. Χαρδαλιάς:

-είναι ένα αγαπητό πρόσωπο που θα έχει και τη στήριξη του μηχανισμού της Ν.Δ.

-έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, καθώς υπήρξε για σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα, περιφερειακός σύμβουλος, ενώ έχει διατελέσει και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.

 

Καμία ανοχή

Σε κάθε περίπτωση, η «καρατόμηση» δύο σημαντικών στελεχών της Ν.Δ. όπως ο Γιώργος Πατούλης και ο Νότης Μηταράκης, αποτελούν ένα ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού.

Ειδικά στην περίπτωση του κ. Πατούλη, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει το απόλυτο πρόσταγμα ακόμη και για περιφέρειες όπως της Αττικής που ζει η μισή Ελλάδα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής έχει υπερεξουσίες και είναι επί της ουσίας ένας «μικρός πρωθυπουργός» και ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παραφωνίες.

Η καρατόμηση ενός υπουργού και κυρίως ενός περιφερειάρχη δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να πορευτεί χωρίς φάλτσα στη νέα θητεία της κυβέρνησής του.

Ο πρωθυπουργός, γνωρίζει άλλωστε, ότι το παραμικρό λάθος είναι ικανό να θέσει υπό αμφισβήτηση και να τινάξει στη συνέχεια στον αέρα την ηγεμονία και του ίδιου και της Ν.Δ.

 

Κόκκινες γραμμές

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επιμένει μονότονα να τονίζει σε βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να επικρατήσουν αλαζονικές συμπεριφορές.

Ο κ. Πατούλης είχε ξεπεράσει προ πολλού τις κόκκινες γραμμές και άπαντες πλέον αντιλαμβάνονται ότι και ο επόμενος που θα πράξει το ίδιο θα υποστεί και τις συνέπειες.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ