Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών, η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εκπαιδευτικός φιλόλογος, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

 

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς, στις ανάγκες και στα προβλήματά τους. Τιμά το πολύτιμο και πολυεπίπεδο έργο τους, αναδεικνύει τον ρόλο του εκπαιδευτικού ως διαμορφωτή της νέας γενιάς μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον προκλήσεων. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι πολύπλευρα μορφωτικός για αυτό και η εκπαιδευτική προσφορά δύσκολα αποτιμάται. Μέσα από τον συμβολισμό αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας καταδεικνύεται η σημασία του σχολείου και των εκπαιδευτικών στις σύγχρονες κοινωνίες και η αξία της ορθής διαπαιδαγώγησης που ξεδιπλώνει την εμπιστοσύνη, τις δεξιότητες, την ασφάλεια, την αυτοεκτίμηση, τον σεβασμό. Ως εκπαιδευτικός αλλά και υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης θεωρώ την παιδεία, τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας ακρογωνιαίο λίθο μιας κοινωνίας που θέλει να πάει μπροστά. Για αυτό και στην προγραμματική πρόταση του Συνδυασμού μας “Ενωμένοι” η νέα γενιά και η παιδεία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε στην πράξη το εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία μας, αναβαθμίζοντας την υποστήριξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, την επικοινωνία και τη συνεργασία με τη σχολική κοινότητα. Θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας σύγχρονα, λειτουργικά, ασφαλή σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και στις προκλήσεις των καιρών παρέχοντας τα απαραίτητα κίνητρα για την ολιστική ανάπτυξη τους. Προχωρούμε σε καινοτόμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, στηρίζουμε τη δημιουργική απασχόληση με σύγχρονα προγράμματα. Αναβαθμίζουμε θεσμούς που έχουν εντυπωθεί στη συνείδηση των παιδιών και της νέας γενιάς. Ενθαρρύνουμε και ενδυναμώνουμε τις δομές υποστήριξης για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, για τα παιδιά με αναπηρία ή άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση. Όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην παιδεία και στη νέα γενιά αποτελούν για εμάς προτεραιότητα. Ως εκπαιδευτικό οι συμπολίτες μου στη Λυκόβρυση και στην Πεύκη, μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, τώρα ζητώ να μου εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου για σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά σχολεία».

 

 

 

Οι θέσεις του Συνδυασμού «Ενωμένοι» για την παιδεία:

 

  • Θεσμοθέτηση της λειτουργίας Δημοτικού Παρατηρητηρίου, και σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, άμεση επέμβαση σε θέματα συντήρησης, επισκευής και κάλυψης των λειτουργικών αναγκών στα σχολεία του Δήμου.
  • Πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης σε όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις και στους αύλειους χώρους τους.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των σχολικών μονάδων του Δήμου.
  • Προώθηση ενεργειών για εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας και λήψη μέτρων πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 75.000 €.
  • Θεσμοθέτηση τακτικής συνεργασίας με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Λειτουργία Σχολής Γονέων.
  • Κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στην Πεύκη στο Ο.Τ 60 στη θέση του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης. Τις μελέτες, προϋπολογισμού 153.360,27 €. ήδη εκπονεί η ΚΤΥΠ ΑΕ. Η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού περί τα 1.300.000 €, είναι, επίσης, εξασφαλισμένη από το ΠΕΠ «Αττική» 2021-2027.
  • Αναβάθμιση λειτουργίας Φεστιβάλ Παιδιού.
  • Δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) – STEM και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ.
  • Συνεργασία με δομές και σχολεία όπως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης για κοινές δράσεις για τα παιδιά ειδικής αγωγής.
  • Συνεργασίες με ιδιωτικά φροντιστήρια του Δήμου εξασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές (Κοινωνικό φροντιστήριο).
  • Παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
  • Διασύνδεση των σχολείων με ευρωπαϊκούς, διεθνείς και εθνικούς φορείς σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης (Erasmus, UNESCO, SDG 17 Greece).
  • Προγράμματα στήριξης των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ