Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ζωντανά στον ΣΟΝΦ

Δημοσιεύθηκε

στις


Σήμερα 7 Νοέμβρη στο Τσενάι της Ινδίας έγινε το επίσημο άνοιγμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που περιμένει με αγωνία όλος ο σκακιστικός κόσμος και το Σάββατο 9 Νοέμβρη θα παιχτεί η 1η παρτίδα του ματς. Η κλήρωση  έδωσε τα Λευκά στον Μάγκνους Κάρλσεν στον  1ο γύρο. Οι παρτίδες ξεκινούν 11:30 π.μ. ώρα Ελλάδας. Το ματς θα ολοκληρωθεί στις 28 Νοέμβρη.
Αντιμέτωποι ο Ινδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής “Βίσι” Ανάντ, και ο διεκδικητής του τίτλου Νορβηγός Μάγκνους Κάρλσεν που  φιγουράρει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Η σταθερότητα της πείρας απέναντι στην ορμή της νιότης.
 
Ο Ανάντ (43 ετών) κατέχει συνεχώς τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το 2007, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία απέναντι στον Βλαντιμίρ Κράμνικ (2008), Βεσελίν Τοπάλοβ (2010) και Μπορίς Γκέλφαντ (2012).
 
Ο Μάγκνους Κάρσλεν (22) υπήρξε παιδί – θαύμα στο χώρο του σκακιού, κατακτώντας τον τίτλο του Γκραν Μέτρ στην ηλικία των 13. Νούμερο 1 στην διεθνή κατάταξη, το Γενάρη του 2013 έσπασε το ρεκόρ του Κασπάροβ φτάνοντας τα 2861 ΕΛΟ, ρεκόρ που κατέρριψε ο ίδιος τον επόμενο μήνα αναρριχώμενος στο ιλλιγιώδες 2872!
 
Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνει, όπως και σε άλλες ανάλογες περιστάσεις, ζωντανές μεταδόσεις των αγώνων στο εντευκτήριο του.
 
Προβολές έχουν ήδη προγραμματιστεί για τους δύο πρώτους γύρους
 
Σάββατο 9 Νοέμβρη στις  11:30 πμ και
Κυριακή 10 Νοέμβρη στις 11:30 πμ
 
Οι φίλοι του ΣΟΝΦ και του σκακιού είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουμε και να σχολιάσουμε μαζί την κορυφαία αυτή σκακιστική αναμέτρηση
 
Για τους υπόλοιπους γύρους θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις

 
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά),
Νέα Φιλαδέλφεια 143 42 – τηλ  2117056447  –  www.sonf.gr

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ