Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Οι προσωπογραφίες των νέων Δημάρχων: Μάριος Ψυχάλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα προφίλ όσων εξελέγησαν στους Δήμους του ευρύτερου Βορείου Τομέα

Είναι γεγονός ότι οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές στον ευρύτερο Βόρειο Τομέα ανέδειξαν κατά πλειονότητα νέα πρόσωπα στη θέση της δημοτικής αρχής αλλάζοντας το τοπίο που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, αλλαγή σκυτάλης έγινε σε 8 από τους 14 Δήμους με τους εξής να αναλαμβάνουν τις νέες ηγεσίες: Παναγιώτης Μανούρης (Δήμος Νέας Ιωνίας), Γιάννης Μυλωνάκης (Δήμος Αγίας Παρασκευής), Γιάννης Πισιμίσης (Δήμος Βριλησσίων), Βασίλης Ξυπολυτάς (Δήμος Κηφισιάς), Μάριος Ψυχάλης (Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης), Νατάσσα Κοσμοπούλου (Δήμος Πεντέλης), Χαράλαμπος Μπονάτσος (Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού) και Γιάννης Τομπούλογλου (Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας). Από την άλλη πλευρά, 6 δήμαρχοι κατάφεραν να παραμείνουν στη θέση τους. Πρόκειται για τους: Νίκος Μπάμπαλο (Δήμος Ηρακλείου Αττικής), Στράτο Σαραούδα (Δήμος Μεταμόρφωσης), Θεόδωρο Αμπατζόγλου (Δήμος Αμαρουσίου), Ηλία Αποστολόπουλο (Δήμος Παπάγου-Χολαργού), τον Σίμο Ρούσσο (Δήμος Χαλανδρίου) και το Γιώργο Μαρκόπουλο (Δήμος Γαλατσίου).

Έτσι λοιπόν, όλοι οι νέοι δήμαρχοι θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί που από τη νέα χρονιά θα έχουν υπό την επίβλεψή τους ό,τι συμβαίνει σε κάθε πόλη; Στο xtypos.gr θα βρείτε λοιπόν την “προσωπογραφία” του κάθε Δημάρχου, με έμφαση στην εκπαίδευση, την εργασιακή εμπειρία, την πολιτική δράση, αλλά και κάποια στοιχεία που αναδεικνύουν την προσωπικότητά του.

 

 

ΜΑΡΙΟΣ ΨΥΧΑΛΗΣ (Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πεύκη, με καταγωγή από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας. Ως μαθητής, τα σχολικά του χρόνια μοιράστηκαν μεταξύ του 2ου Δημοτικού, 2ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Πεύκης.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και έχει στην κατοχή του δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από το ΕΚΠΑ και το ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ): «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» και «Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική».

Είναι διδάκτωρ Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και από τον Σεπτέμβριο του 2021 είναι Λέκτορας Δημόσιων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Πάφου

Εργάζεται από 18 ετών, από τη στιγμή δηλαδή που ξεκίνησε τις σπουδές του. Στα δεκατρία χρόνια που μεσολάβησαν από τότε έχει εργαστεί σε τοπικό εστιατόριο της Πεύκης αλλά και στην Allianz, τη Marfin Leasing, το νοσοκομείο «Υγεία» και το Υπουργείο Εξωτερικών. Το 2017 υπήρξε πρώτος επιτυχών στον 25ο διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ενώ πριν ασκούσε το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού.

Το 2014 είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο κατάφερε να αντιμετωπίσει με δύναμη και πίστη, όπως αναφέρει. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με την κολύμβηση. Το 2018 μάλιστα κατέκτησε την πρώτη θέση στην ειδική κατηγορία S8 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης, στο αγώνισμα των 50 μέτρων ελεύθερο.

Η ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2008, όταν εξελέγη στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Πεύκης. Από τότε μέχρι σήμερα έχει αδιάλειπτη παρουσία στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, και τον Οκτώβρη του 2023 εκλέγεται για πρώτη φορά Δήμαρχος με ποσοστό 54,38%.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ