Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Οι προσωπογραφίες των νέων Δημάρχων: Γιάννης Πισιμίσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα προφίλ όσων εξελέγησαν στους Δήμους του ευρύτερου Βορείου Τομέα

Είναι γεγονός ότι οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές στον ευρύτερο Βόρειο Τομέα ανέδειξαν κατά πλειονότητα νέα πρόσωπα στη θέση της δημοτικής αρχής αλλάζοντας το τοπίο που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, αλλαγή σκυτάλης έγινε σε 8 από τους 14 Δήμους με τους εξής να αναλαμβάνουν τις νέες ηγεσίες: Παναγιώτης Μανούρης (Δήμος Νέας Ιωνίας), Γιάννης Μυλωνάκης (Δήμος Αγίας Παρασκευής), Γιάννης Πισιμίσης (Δήμος Βριλησσίων), Βασίλης Ξυπολυτάς (Δήμος Κηφισιάς), Μάριος Ψυχάλης (Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης), Νατάσσα Κοσμοπούλου (Δήμος Πεντέλης), Χαράλαμπος Μπονάτσος (Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού) και Γιάννης Τομπούλογλου (Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας). Από την άλλη πλευρά, 6 δήμαρχοι κατάφεραν να παραμείνουν στη θέση τους. Πρόκειται για τους: Νίκος Μπάμπαλο (Δήμος Ηρακλείου Αττικής), Στράτο Σαραούδα (Δήμος Μεταμόρφωσης), Θεόδωρο Αμπατζόγλου (Δήμος Αμαρουσίου), Ηλία Αποστολόπουλο (Δήμος Παπάγου-Χολαργού), τον Σίμο Ρούσσο (Δήμος Χαλανδρίου) και το Γιώργο Μαρκόπουλο (Δήμος Γαλατσίου).

Έτσι λοιπόν, όλοι οι νέοι δήμαρχοι θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί που από τη νέα χρονιά θα έχουν υπό την επίβλεψή τους ό,τι συμβαίνει σε κάθε πόλη; Στο xtypos.gr θα βρείτε λοιπόν την “προσωπογραφία” του κάθε Δημάρχου, με έμφαση στην εκπαίδευση, την εργασιακή εμπειρία, την πολιτική δράση, αλλά και κάποια στοιχεία που αναδεικνύουν την προσωπικότητά του.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ (Δήμος Βριλησσίων)

Ο Γιάννης Πισιμίσης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και κατάγεται από την Αρκαδία και το Λασίθι.

Είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του ΕΚΠΑ.

Είναι μέλος της Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Αρθρογραφεί συχνά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά όντας ιδιοκτήτης της εταιρείας «Φιλέματα Κρήτης».

Πολιτεύεται στα Βριλήσσια για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές του 2010 όπου και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. Κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (2012 -2014) ενώ εκπροσωπεί τον Δήμο Βριλησσίων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (2011 -2014). Στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Mετά την αποχώρηση του Κώστα Ιωαννίδη από την ηγεσία της Νέας Πνοής εκλέχθηκε με ευρεία πλειοψηφία νέος επικεφαλής του συνδυασμού.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 για έναν πολύ μικρό αριθμό ψήφων η «συνεργασία – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» δεν κατάφερε να βρεθεί στον β’ γύρο. Τον Οκτώβρη του 2023 κάνει την ανατροπή και εκλέγεται από την πρώτη κιόλας Κυριακή με ποσοστό 54,76 %.

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ