Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Περίπου μία ώρα κράτησε η πρώτη συνάντηση που είχαν στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρωθυπουργός τον υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή και του ευχήθηκε, καλό μήνα και καλή αρχή.

Η συζήτηση ξεκίνησε με… διαφωνία όσον αφορά το θέμα των απόδημων Ελλήνων. Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι είναι «εθνική ευθύνη και εθνικό στοίχημα να φέρουμε τους απόδημους πίσω», προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε ότι έχει γίνει «μια καλή αρχή» με το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ζουν στο εξωτερικό, να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.  Σε εκείνο το σημείο τον διέκοψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «ναι, αυτό είναι δικαίωμα στο εκλέγειν, όχι στο εκλέγεσθαι». «Πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς για να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατ ιδίαν συνάντηση, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους.

 

φωτογραφία: EUROKINISSI

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ