Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Πολυχρονόπουλος: Τα ερωτήματα για το «Σπίτι των Ονείρων», η μεγάλη συναυλία και τα έσοδα χιλιάδων ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, είχε διοργανώσει μια συναυλία με τη συμμετοχή 45 καλλιτεχνών, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το σπίτι «Άλλου Ανθρώπου». Ωστόσο, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Αυτό το σπίτι θα ήταν το «Σπίτι των Ονείρων», όπως το είχε ονομάσει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Για να υλοποιηθεί αυτό το όραμα, είχε διοργανώσει μια διαδικτυακή συναυλία με τη συμμετοχή 45 καλλιτεχνών.

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Πάνος Μουζουράκης, η Ευρυδίκη, η Ελένη Δήμου και η Αντριάνα Μπάμπαλη ενώθηκαν για να δώσουν τις φωνές τους αφιλοκερδώς, με στόχο να πραγματοποιηθεί το όνειρο του «Άλλου Ανθρώπου».

Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό ήθελε στους αναρτημένους λογαριασμούς, ενώ υπήρχαν και κουπόνια αξίας 10 ευρώ, όπως ανέφερε ένας πρώην εθελοντής.

Λόγω της πανδημίας κορονοϊού του, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος δεχόταν αντί για χρήματα, μόνο συσκευασμένα προϊόντα, και όχι τρόφιμα και ρούχα.

Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2021 διήρκησε έξι ώρες, και τόσο ο λογαριασμός PayPal όσο και ο λογαριασμός της μητέρας του βρίσκονταν σε κεντρική θέση για τις συναλλαγές.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος επιδείκνυε από το κινητό του το ποσό των 7.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε μόνο μέσω PayPal. Στον λογαριασμό της μητέρας του συγκεντρώθηκαν άλλα τόσα, με τα συνολικά έσοδα να φτάνουν τα 15.000 ευρώ.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Μαρτίου, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ανάρτησε φωτογραφίες από το «Σπίτι των Ονείρων», αναφέροντας: «Σαλαμίνος 43-45. Αυτός είναι ο χώρος που θα μεταμορφωθεί σε χώρο των ονείρων του Άλλου Ανθρώπου. Ξεκινάμε από αύριο».

Καθώς ανέβαζε φωτογραφίες από τις εργασίες και τα κλειδιά του κτιρίου που ανέλαβε, ανθρώποι της γειτονιάς ανέφεραν ότι τον είδαν μια εβδομάδα μετά να παίρνει τα πράγματά του και να φεύγει ξαφνικά.

Η εκπομπή του Alpha επικοινώνησε με κάποιους από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη συναυλία, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ευρυδίκη και η Ελένη Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ