Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα την Τρίτη 20/02 – Το κείμενο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ. Σεφέρης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας, Γιώργος Σεφέρης, εξέδωσε κείμενο στο οποίο αναφέρεται στον αγώνα τον αγροτών, τους οποίους θα υποδεχτεί με μαζικό συλλαλητήριο αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα.

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο του Συλλόγου:

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους βιοπαλαιστές αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους. Απέναντι στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά τους, η Πανελλαδική Σύσκεψη 50 μπλόκων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες απ’ όλη τη χώρα, από τον βορρά μέχρι τον νότο.

Γνωρίζουμε καλά ότι για την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές, το διώξιμο του παραγωγού από τη γη του ευθύνεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η πολιτική αυτή που δεν ικανοποιεί τις διεκδικήσεις ζωτικής σημασίας έχει βγάλει τους αγρότες στους δρόμους, αποφασισμένους να παλέψουν μέχρι τέλους για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, και να παράγουν ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.

Η ίδια πολιτική που τσακίζει το αγροτικό εισόδημα, τσακίζει το εισόδημα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων, με ακρίβεια στα τρόφιμα και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης μέσα στα οποία είναι και τα αγροτικά προϊόντα των οποίων η τιμή πολλαπλασιάζεται πολλές φορές από το χωράφι ως το ράφι.

Η ίδια πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία και υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία, που υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών μας και μετατρέπει την Ανώτατη Εκπαίδευση σε μπίζνα . Είναι η πολιτική που ξεζουμίζει τους εργαζόμενους με φόρους για να δίνει στους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα.

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας προετοιμάζοντας τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – μέτρα προστασίας του εισοδήματος, Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί αγωνιστικά η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, γιατί είναι ένα από τα μεγάλα μας όπλα απέναντι στη διαστρέβλωση και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», δηλαδή να μας βάλει να τσακωθούμε μεταξύ μας .

Ο αγώνας των αγροτών μας αφορά όλους. Αφορά κυριολεκτικά την επιβίωσή μας, όπως οι δικοί μας αγώνες αφορούν το σύνολο της κοινωνίας που προβληματίζεται αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής της Δημόσιας Εκπαίδευσης”.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ