Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

“Ισχυρό ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση” (photo+video)

Δημοσιεύθηκε

στις


Κάλεσμα στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις της Νέας Ιωνίας στο κλειστο γυμναστήριο της πόλης το βράδυ της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου.
Παρουσία εκατοντάδων στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος, την εκδήλωση άνοιξε η νεαρή Δημοτική Σύμβουλος Νέας Ιωνίας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” κα Σταυρούλα Μαλαγάρη. Στη συνέχεια ανέβηκε, υπό τις επευφημίες και τα συνθήματα των μελών του κόμματος, στο βήμα ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος ζήτησε από το λαό να καταδικάσει τις πολιτικές της κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα “να μην υποκύψει στις αυταπάτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εύκολες λύσεις”. Σύμφωνα με τον ίδιο η μονή ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση για τους εργαζόμενους είναι αυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος και όπως είπε μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να οργανωθεί λαϊκή αντίσταση και αλληλεγγύη. “Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά…. Η λαϊκή οικογένεια δεν είναι μόνη της έχει ως αποκούμπι το ΚΚΕ που παλεύει για τα προβλήματα του λαού. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρός λαός” ήταν το μήνυμα του. Ο ΓΓ. του  ΚΚΕ προέβλεψε πως έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση εις βάρος εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων  και μίλησε για πολιτικές που ευνοούν τα μονοπώλια και πλήττουν επαγγελματικούς κλάδους όπως τους αρτοποιούς.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως οι δυνάμεις που τον στηρίζουν είναι δοκιμασμένες να υπηρετούν το σύστημα έχοντας αρκετοί εξ αυτών θητεία σε κυβερνητικές θέσεις στο παρελθόν. Αναφορά έκανε και στον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, που ως γνωστόν στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως έσπευσε να εφαρμόσει πρώτος μνημονιακές και αντεργατικές πολιτικές όπως  με την πρόσληψη εργαζομένων μέσω ΜΚΟ.
Περνώντας στις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του κόμματος ανέφερε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για δημοσίους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, αύξηση των μισθών, πολιτική ανάπτυξης λαϊκής στέγης με έμφαση στα νεαρά ζευγάρια, ενίσχυση του λαϊκού δωρεάν τουρισμού, προώθηση δημόσιων έργων υποδομών, δράσεις και προγράμματα για την προστασία του δασικού πλούτου και των υδάτινων πόρων της χώρας και την προστασία των ελεύθερων χώρων από ιδιωτικοποιήσεις και τσιμεντοποίηση.

Επίθεση Τσουκαλά στη Δημοτική Αρχή Γκότση

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς που αναφέρθηκε στη γενικότρεη πολιτική που ακολουθείται και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και που έχει σαν στόχο την επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων μέσα από την υιοθέτηση από τις δημοτικές αρχές μια σειράς μέτρων-προγραμμάτων όπως την ελεγχόμενη στάθμευση.

Κατηγόρησε δε τη Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία πως είναι ένα ακόμα γρανάζι υλοποίησης αυτών των πολιτικών και δεν διαφέρει σε τίποτα με τις δημοτικές αρχές που ανήκουν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Προχωρώντας κατήγγειλε πως η Δημοτική Αρχή Γκότση εφάρμοσε αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές μέσω συνεργασιών με ΜΚΟ σε υγεία, εργασία κλπ την ίδια στιγμή που διατηρεί τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Ο κ. Τσουκαλάς ζήτησε να στηριχτούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στους δήμους μέσα από τους οποίους περνάνε οι αντιλαϊκές πολιτικές και θύμισε τους αγώνες που έχουν κάνει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με φορείς και σωματεία για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές.
Παρόντες ήταν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Βασίλης Λυκούρας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Ιωνίας κ.κ. Θεόδωρος Χαμαλίδης και Βασίλης Πατσάκος.

Δείτε και video εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=WFeOIusaNPU 
http://www.youtube.com/watch?v=7eklA11Jdq8
http://www.youtube.com/watch?v=9FmNBu3Zme0

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ