Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στα Βριλήσσια: “Θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους, όχι κοινωνικές ανισότητες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Προεκλογική ομιλία στα Βριλήσσια παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον κόσμο για τη θερμή υποδοχή, καθώς και για τα μεγάλα ποσοστά που πήρε η ΝΔ στον βόρειο τομέα στις εθνικές εκλογές.

Σχολιάζοντας την ένταση με τη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, σημείωσε: “Το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη μας επιτρέπει να ασκούμε μία πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης και στα Βαλκάνια”. Τόνισε, επίσης, ότι “στηρίξαμε πάντα τον ευρωπαϊκό δρόμο των δυτικών Βαλκανίων, αλλά για να συνεχιστεί η πορεία τους σε αυτόν τον δρόμο, θα πρέπει να γνωρίζουν οι βόρειοι γείτονές μας πρωτίστως ότι πρέπει να συμμορφωθούν απόλυτα με αυτά τα οποία έχουν συμφωνήσει. Αν δεν το κάνουν, ο ευρωπαϊκός δρόμος, δυστυχώς γι’ αυτούς και για τους πολίτες τους, θα παραμείνει κλειστός”.
Πέραν αυτού, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης μιλώντας για το ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο, που θα  αλλάξουν ην όψη της εκπαίδευσης, καθώς το δεύτερο θα είναι δωρεά και θα αφορά κάθε ελληνική οικογένεια. “Δεν θέλουμε ανισότητες, θέλουμε τις ίδιες ευκαιρίες στην προκοπή για όλους”, είπε χαρακτηριστικά.
Δήλωσε επίσης πως  “η Ελλάδα ήταν η πιο ωφελημένη από το Ταμείο Ανάκαμψης από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πήραμε 36 δισ. ευρώ, τα οποία αυτή τη στιγμή δαπανώνται σε μία σειρά από δράσεις που αγγίζουν όλους τους τομείς της πολιτικής”, τόνισε.

Για τις Ευρωεκλογές ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Αυτή η Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, με μια δυνατή παρουσία στην Ευρώπη, είναι η Ελλάδα του 2024, κι είναι η Ελλάδα που θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει και στον επόμενο εκλογικό κύκλο, που θα ξεκινήσει μετά τις ευρωεκλογές”, ανέφερε.

Τόνισε ότι σήμερα όλα έχουν αλλάξει σε σχέση με το 2019, κι αν κάτι απαιτείται, αυτό είναι η σταθερότητα και η στιβαρότητα μιας ισχυρής Ελλάδος που θα μπορεί στην Ευρώπη να παίξει αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον οποίο δικαίως μπορεί να διεκδικήσει. Γι’ αυτό οι ευρωεκλογές αυτές είναι τόσο σημαντικές και για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη γεωπολιτική θέση της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Σημαντική η σύσταση κοινού ευρωπαϊκού ταμείου

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές είναι το αν θα συστήσουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο το οποίο θα μπορεί να χρηματοδοτεί αμυντικές επενδύσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. «Καταλαβαίνετε γιατί αυτό εμάς μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα», τόνισε. Αναφέρθηκε στην εισήγησή του για μία ασπίδα αντιαεροπορικής προστασίας πάνω από όλη την Ευρώπη και υπογράμμισε ότι ωριμάζει πια το έδαφος για να αντιληφθούμε ως Ευρώπη ότι χρειαζόμαστε περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία για να κάνουμε πράξη όλα αυτά τα οποία θέλουμε. «Ποιους θέλετε εσείς να κάνουν αυτές τις διαπραγματεύσεις την επόμενη μέρα στην Ευρώπη; Την κυβέρνηση της ΝΔ και την ευρωομάδα της ΝΔ ή κάποιοι οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δυσφημούν τη χώρα στην Ευρώπη μπας και αποκομίσουν κάποιο εσωτερικό κομματικό όφελος;» ρώτησε.

Το δημογραφικό πρόβλημα

Αναρωτήθηκε, επίσης, αν θα μπορέσουμε ως Ευρώπη να αποκτήσουμε ενιαία δημογραφική πολιτική, υπογραμμίζοντας την ευρωπαϊκή διάσταση του δημογραφικού προβλήματος. Πρόσθεσε πως κυβέρνησή του στηρίζει την ελληνική οικογένεια, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ληφθεί και τονίζοντας ότι χρειάζεται και η ευρωπαϊκή απάντηση για θέματα που αφορούν τη δημογραφία της Ευρώπης συνολικά.

“Μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση” η επιστολική ψήφος

“Κάναμε πράξη μια πολύ μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην επιστολική ψήφο. «Είναι μια μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση δημοκρατικής συμμετοχής που και αυτή φέρει τη σφραγίδα της ΝΔ”, τόνισε. Προανήγγειλε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα αναζητήσουν 200 βουλευτές για την προέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές. Ανέφερε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και γι αυτό είναι πολύ σημαντικό η ΝΔ να βγει ενισχυμένη από αυτή την κάλπη, επισημαίνοντας πως αποδεικνύεται ότι εναλλακτική πολιτική πρόταση δεν υπάρχει. Επανέλαβε ότι η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με ευνοϊκές φορολογικές διατάξεις, θα κοστολογηθεί επίσημα από το Γενικό Λογιστήριο και θα κληθεί η αξιωματική αντιπολίτευση να πει από πού θα εξασφαλίσει τους πόρους, ποια επιδόματα θα κόψει, ποιους φόρους θα αυξήσουν ή να συνομολογήσει ότι η πρότασή της αυτόματα θα οδηγούσε την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Τόνισε ότι ευρύτερο πολιτικό μήνυμα που πρέπει να βγει από τις ευρωεκλογές είναι το εξής: “Με τον λαϊκισμό των λεφτόδεντρων δεν έχουμε τελειώσει, αν και η χώρα τον έχει πληρώσει πολύ ακριβά”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ