Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Τι δηλώνει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής για τις εξελίξεις στο έργο του νέου Δημαρχείου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Όπως είχα δεσμευτεί, ενημέρωσα  τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ενημερώνω όπως έχω υποχρέωση και όλους εσάς τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής για τις εξελίξεις που αφορούν στο έργο κατασκευής του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης μας”, αναφέρει ο Γιάννης Μυλωνάκης, δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, γνωστοποιώντας στους κατοίκους του Δήμου την πορεία του έργου.

“Όπως θα θυμάστε, στις 16 Απριλίου, με απόφαση της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, δόθηκε παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου κατά 40 ημέρες, με την ελπίδα να έρθει η Περιφέρεια σε συνεννόηση με τον εργολάβο του έργου προκειμένου να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Δυστυχώς, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της κατασκευαστικής εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο της κατασκευής του νέου Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η κατασκευάστρια εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει από το έργο και να μην υλοποιήσει τη σύμβαση την οποία υπέγραψε και ανέλαβε μετά από Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό.

Μια εξέλιξη για τη οποία, ως παράταξη, είχαμε προϊδεάσει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022, τους κατοίκους Αγίας Παρασκευής”, δηλώνει ο δήμαρχος.

Κατόπιν, προσθέτει αισιόδοξα: “Παρά τα προβλήματα, εμείς κοιτάμε μόνο μπροστά και μοναδικός μας στόχος είναι να βρεθεί σύντομα μία βιώσιμη και ρεαλιστική λύση.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ήδη ζητήσει από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, να επαναδημοπρατήσει το έργο και να αναδειχθεί νέος ανάδοχος, με την όσο το δυνατό, καλύτερη και αμεσότερη διαδικασία.

Είμαι αισιόδοξος πως σύντομα θα βρεθεί λύση καθώς από την πλευρά της Περιφέρειας υπάρχουν ευήκοα ώτα και γνωρίζω πως στις προθέσεις του κ. Χαρδαλιά είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό προς όφελος της πόλης, και να προχωρήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωση του Νέου Δημαρχείου”.

Κλείνοντας, ο κ. Μυλωνάκης σημειώνει: “Θέλω να επαναλάβω τη δέσμευσή μου πως η πόλη της Αγίας Παρασκευής θα αποκτήσει νέο φιλικό και λειτουργικό Δημαρχείο και στο πλαίσιο της ειλικρινούς σχέσης που επιθυμώ να έχω μαζί σας θα συνεχίσω, όπως σας έχω υποσχεθεί, να σας ενημερώνω για κάθε εξέλιξη που θα υπάρχει στο έργο”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ