Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ηλεία: Απολογείται σήμερα ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Απολογείται σήμερα, 14 Ιουνίου, μετά τη σχετική προθεσμία που είχε λάβει, ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία, ο οποίος επιχείρησε να τη βιάσει πριν τη σκοτώσει με ένα κατσαβίδι.

Η κατάσταση στο χωριό Μυρτιά παραμένει έκρυθμη και οι φόβοι για βεντέτα είναι ορατοί, κάτι που εξάλλου φάνηκε από το κάψιμο του σπιτιού του 37χρονου την ώρα που κηδευόταν η ανήλικη.

Η απολογία του 37χρονου θα γίνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Εκεί θα μεταβούν ανακριτής και εισαγγελέας λίγο μετά τις 10:30, καθώς αποφασίστηκε να μη μεταφερθεί ο δολοφόνος στα δικαστήρια υπό τον φόβο λιντσαρίσματός του, όπως επιχειρήθηκε άλλωστε κατά την προηγούμενη μεταγωγή του.

Άρνηση 22 δικηγόρων να τον υπερασπιστούν

Στο μεταξύ, 22 δικηγόροι κλήθηκαν να υπερασπιστούν τον δολοφόνο της Βασιλικής, κανένας όμως δεν δέχτηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Πρόκειται για δικηγόρους όχι μόνο από τον Πύργο και την Πάτρα, αλλά από όλη την Ελλάδα. Οι νομικοί αρνήθηκαν να τον υπερασπιστούν λόγω της αγριότητας του εγκλήματος με θύμα ένα παιδί, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών είναι γονείς.

Ένας ακόμα λόγος που θεωρείται ότι λειτούργησε αποτρεπτικά για τους δικηγόρους είναι το κύμα οργής εναντίον του 37χρονου δράστη και ο φόβος για αντίποινα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο 23ος δικηγόρος δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Πάντως, δικηγόρος τελικά βρέθηκε για τον δράστη, καθώς ο 23ος συνήγορος που κλήθηκε να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο είπε τελικά το «ναι».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ