Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Δήμος Ιλίου: Ψήφισμα σχετικά με την κατάσταση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, στην τελευταία συνεδρίασή του, ενέκρινε ψήφισμα σχετικό με την κατάσταση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο Ιλίου. Το εν λόγω ψήφισμα θα κοινοποιήσει και στο Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεών του, εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που υποβαθμίζει τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και οδηγεί σε πλήρη απαξίωση τα 2 Κέντρα Υγείας που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ιλίου.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες έφυγαν από τα 2 Κέντρα Υγείας 14 γιατροί με δικαστική απόφαση και αρκετοί ακόμα πρόκειται να φύγουν λόγω συνταξιοδότησης, ενώ δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την αναπλήρωσή τους. Η εξέλιξη αυτή προσθέτει επιπλέον εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στη δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια υγεία.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των πολιτών της πόλης μας και λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να ενισχυθούν τα 2 Κέντρα Υγείας που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας με προσλήψεις γιατρών από όλες τις ειδικότητες, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Θέλουμε στο Ίλιον οργανωμένα και πρότυπα Κέντρα Υγείας Αστικού τύπου με διευρυμένη λειτουργία και κατά τις νυχτερινές ώρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να απολαμβάνει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης σε 24ωρη βάση, με τις βασικές ειδικότητες ιατρών.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, προχωράμε το αμέσως επόμενο διάστημα σε διοργάνωση κινητοποιήσεων σε όλους τους αρμόδιους φορείς και καλούμε όλους κατοίκους του δήμου μας να συμμετέχουν μαζικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ