Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εγκαίνια Δημοτικού Κέντρου Οικογένειας Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Δημοτικού Κέντρου Οικογένειας του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Το Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας είναι μια νέα, σύγχρονη δομή πολυεπίπεδων υπηρεσιών για την υποστήριξη της οικογένειας και της ψυχικής υγείας όλων των κατοίκων της πόλης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, κ. κ. Γαβριήλ, ενώ την κορδέλα έκοψαν μαζί με τον δήμαρχο της Νέας Ιωνίας, Παναγιώτη Μανούρη, η κα Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο κ. Θάνος Ασκητής, αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ενώ απεύθυναν και χαιρετισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό η κα. Μαργαρίτα Βάρσου, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκο Χαρδαλιά και η κα Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η δημιουργία του Δημοτικού Κέντρου Οικογένειας ήταν βασική προτεραιότητα του, δεδομένου ότι από τους βασικότερους στόχους της Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι η στήριξη των κατοίκων της πόλης σε θέματα ενημέρωσης, πρόληψης και θεραπείας γύρω από την ψυχική υγεία. “Στόχος μας είναι να μην νιώθει κανείς μόνος, καμία μόνη. Οι κάτοικοι της πόλης να νιώθουν ότι ανήκουν κάπου και μπορούν να μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Ένα όραμα ετών πήρε σήμερα σάρκα και οστά”.

Η υπουργός και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας εξήγγειλαν ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας στα θέματα αρμοδιότητάς τους με τον Δήμο Νέας Ιωνίας εξαίροντας την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής προς αυτή την κατεύθυνση. Ο δήμαρχος τούς ευχαρίστησε και ζήτησε από την εκπρόσωπο της Περιφέρειας να μεταφέρει στον Περιφερειάρχη την αναγκαιότητα της επαναχρηματοδότησης των έργων αναπλάσεων του κέντρο της πόλης και του υπόγειου Parking, “ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες προσβασιμότητας της πόλης μας, που αργοπεθαίνει από την εκτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας και την απραξία ετών”.

Ο κ. Μανούρης τόνισε ότι “η εικόνα των τσιμεντουπόλεων είναι βασική αιτία των ψυχικών άλλων νοσημάτων για τους συμπολίτες μας, Βοηθήστε λοιπόν στην πράξη”.

Η κα Κυριακή Σωτηροπούλου ψυχολόγος της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, διδάκτορας ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής προστασίας παρουσίασε την δομή και την λειτουργία του Κέντρου.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν ώστε να υλοποιηθεί το Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας και έθεσε τον ίδιο αλλά και τη δημοτική Ομάδα υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ