Ειδήσεις
Το φυσικό αέριο εκτοξεύει τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος – Αυξήσεις αναμένονται για τον Ιούλιο
Καλοκαιρινές αυξήσεις αναμένονται στις τιμές των πράσινων τιμολογίων ρεύματος, καθώς η αγορά εκτιμά πως τον Ιούλιο θα είναι «τσιμπημένες» με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα, 1η Ιουλίου.
Τις αυξήσεις στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος είχε προαναγγείλει πρόσφατα και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, λέγοντας στο ΣΚΑΪ πως «επηρεαζόμαστε πολύ από τις τιμές του φυσικού αερίου».
Στο μεταξύ, ο υπουργός εξήγησε πως μας επηρεάζει το γεγονός «όταν έχεις αυξημένη ζήτηση και σε αυτήν προστίθεται και η ζήτηση από το εξωτερικό, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε ένα διασυνδεδεμένο σύστημα. Αντίστοιχα, μας επηρεάζει όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες πέφτει η απόδοση των φωτοβολταϊκών». Ωστόσο, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως «δεν θα έχουμε μονίμως υψηλότερες τιμές σε σχέση με τον Ιανουάριο, η μέση τιμή μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι περίπου εκεί».
Η αύξηση τιμών στα πράσινα τιμολόγια παρατηρήθηκε και κατά τον Ιούνιο, όταν σημειώθηκαν αυξήσεις έως και 50% σε σχέση με τον Μάιο.
Η εξέλιξη των τιμών στα πράσινα τιμολόγια, ήταν τον Ιανουάριο 14,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, τον Φεβρουάριο 13,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα, τον Μάρτιο 10,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, τον Απρίλιο 10,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, τον Μάιο 10,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τον Ιούνιο 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Ας σημειωθεί πως οι τιμές τους επηρεάζονται από τις αυξομειώσεις στις αγορές καθώς πρόκειται για ένα χρηματιστηριακό προϊόν, ενώ το χρηματιστήριο ενέργειας το τελευταίο διάστημα κινείται ανοδικά, λόγω της καλοκαιρινής υψηλής ζήτησης.
Ακόμα πιο δυσοίωνη είναι η εικόνα στην αγορά χονδρικής καθώς τον Μάιο η τιμή διαμορφωνόταν στα 81,08 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ η μέση τιμή χονδρικής για το μήνα Ιούνιο έκλεισε στα 98,89 ευρώ/MWh εξαιτίας του φυσικού αερίου αλλά και της υψηλότερης ζήτησης. Δηλαδή, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο η τιμή χονδρικής παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 21,9%.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ