Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Κινητοποίηση της δημοτικής αρχής Αθηναίων για τις εστίες φωτιάς στον Λόφο Φιλοπάππου και Κολωνού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον λόφο του Φιλοπάππου ξέσπασαν την Κυριακή, το βράδυ, δύο εστίες φωτιάς, με μεταξύ τους απόσταση 300 μέτρων, με διαφορά 1-2 λεπτών. Και οι δύο εστίες εντοπίστηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο από δημοτικούς αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, στο πλαίσιο των 24ωρων περιπολιών που πραγματοποιούνται στους λόφους της πόλης.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας κινητοποιήθηκε γρήγορα και συντονισμένα, με συνεχή συνεργασία του προσωπικού του Δήμου με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Δύο υδροφόρες έφτασαν ταχύτατα στο σημείο, ακολουθώντας τις οδηγίες της πυροσβεστικής, και ενήργησαν άμεσα και αποτελεσματικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπεύθυνους της πυροσβεστικής, αν δεν είχαν κοπεί τα χόρτα από τη Διεύθυνση πρασίνου του Δήμου Αθηναίων θα υπήρχε πολύ μεγάλη δυσκολία κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Σημειώνεται ότι στις 16/06/2024 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποχλόασης σε όλους τους δημοτικούς χώρους και έκτοτε πραγματοποιούνται επαναληπτικές εργασίες, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής πυρκαγιάς, μετά από εντολή του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία στον λόφο με την παρουσία του Δ/ντή της Δημοτικής Αστυνομίας Γ. Βλάχου, του Προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας Π. Γεωργακόπουλου, του Δ/ντή του Εθνικού Κήπου Ν. Φουρναράκη και του Αντιδημάρχου Κλιματικής Διακυβέρνησης Ν. Χρυσόγελου. Μετά την κατάσβεση αποφασίστηκε να παραμείνουν στην περιοχή πυροσβεστικό όχημα, μία υδροφόρα του Δήμου και η περίπολος της δημοτικής αστυνομίας.

Σχετικά με την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στο παλιό αναψυκτήριο στον λόφο του Κολωνού, αυτή σβήστηκε έγκαιρα και δεν επεκτάθηκε περαιτέρω, δεδομένου ότι ο λόφος ήταν καθαρός και δεν υπήρχαν υπολείμματα ή σκουπίδια, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Αμέσως στον χώρο μετέβη και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας, Τρύφωνας Καββαθάς, και ενημερώθηκαν οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Κτηριακών Υποδομών, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Χθες, 30.6.2023, 4 υδροφόρες του Δήμου βρέθηκαν σε 3 διαφορετικά σημεία πυρκαγιών (Φιλοπάππου 2, Κερατέα 1 και Διόνυσος / Σταμάτα 1), ενώ παράλληλα όπως προβλέπεται όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατάσταση επικινδυνότητας 4), υπήρχαν 24ωρες περιπολίες σε όλους τους λόφους της Αθήνας από διάφορες υπηρεσίες (Δημοτική Αστυνομία και Καθαριότητα) με τον συντονισμό της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας του Δήμου Αθηναίων. Μάλιστα στον λόφο Λυκαβηττού έχουν διπλασιαστεί οι περιπολίες, σταθμεύει μόνιμα υδροφόρα ενώ έχει κατατεθεί αίτημα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μόνιμη στάθμευση πυροσβεστικού οχήματος στην πλατεία κοντά στο θέατρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ