Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Χτύπησε το 112 στην Αττική για ισχυρές καταιγίδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΕΜΥ εξέδωσε ένα νέο έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας ειδικά για την Αττική ότι η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή σε τοπικό επίπεδο, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ένα μήνυμα από το 112 εστάλη στα κινητά των κατοίκων της Αττικής, προειδοποιώντας για την επιδείνωση του καιρού λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας από χθες. Βροχές, καταιγίδες και υψηλή κεραυνική δραστηριότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, με τα φαινόμενα να αναμένεται να εξασθενήσουν αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Μετά από λίγα λεπτά, η ΕΜΥ ενημέρωσε για την επιδείνωση του καιρού στο έκτακτο δελτίο, αναφέροντας ότι οι καταιγίδες θα είναι έντονες σε τοπικό επίπεδο, με πολλούς κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις, χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από έντονες βροχές.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν σήμερα:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η κακοκαιρία επηρεάζει σημαντικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, κυρίως την ανατολική Μακεδονία και μέρος της κεντρικής, από νωρίς το πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ