Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Καταπολέμηση των κουνουπιών στον Δήμο Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Γαλατσίου εφαρμόζει για το έτος 2024 πρόγραμμα ελέγχου – καταπολέμησης κουνουπιών.
Οι εφαρμογές γίνονται ανά δεκαπενθήμερο,  έως τον Νοέμβριο, και περιλαμβάνουν:
  • Επίγειο ψεκασμό προνυμφοκτόνου σκευάσματος στα φρεάτια και στα σημεία που υπάρχει στάσιμο νερό,
  • Τοποθέτηση ταμπλέτων αργής αποδέσμεσης σε φρεάτια και άλλους χώρου συλλογής ύδατος, τοποθέτηση παγίδων δειγματοληψίας και ελέγχου των κουνουπιών σε διάφορα σημεία του Δήμου.
Σημειώνεται ότι δεν  διενεργούνται αεροψεκασμοί.
Επιπλέον, το Άλσος Βεΐκου έχει κριθεί χώρος υπερτοπικής σημασίας, και έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Καταπολέμησης Κουνουπιών» της Περιφέρειας Αττικής (Δ/νση Υγ/κού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, ΠΕ ΚΤ Αθηνών Περιφ. Αττικής), σε συνεργασία με το Τμήμα Υγείας και Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου.
Στο παραπάνω πλαίσιο, οι εφαρμογές έχουν ήδη ξεκινήσει. Έχει, προς το παρόν, πραγματοποιηθεί ο 6ος Κύκλος προνυμφοκτονίας κουνουπιών στο Άλσος Βεΐκου από την Περιφέρεια Αττικής και την Τετάρτη 03/07/2024 πραγματοποιήθηκε ο 8ος Κύκλος προνυμφοκτονίας σε διάφορα σημεία του Γαλατσίου, τοποθέτηση/έλεγχος παγίδων ωοθεσίας/ακμαίων και έλεγχος σημείων αναπαραγωγής κουνουπιών, από το πρόγραμμα του Δήμου (Τα προγράμματα επαναλαμβάνονται ανά δεκαπενθήμερο).
Ο Δήμος Γαλατσίου εφαρμόζει σύγχρονο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, και συνεργάζεται με αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια Αττικής, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ