Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

“Κατακεραυνώνει” τη δήμαρχο Πεντέλης η Συμπολιτεία για τα σχολικά προαύλια

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατηγορώντας τη δήμαρχο Πεντέλης, κα Νατάσσα Κοσμοπούλου, ότι ανοίγοντας τα σχολικά προαύλια για τον μήνα Ιούλιο αφήνει τους γονείς υπεύθυνους -μαζί με τους διευθυντές- για τη φύλαξη των κτηρίων, η δημοτική παράταξη “Συμπολιτεία” με επικεφαλής τη Δήμητρα Κεχαγιά εξαπολύει βολές κατά της διοίκησης.

“Οι γονείς πληροφορήθηκαν ότι τα προαύλια όπου θα παίζουν τα παιδιά θα επιτηρούνται από τα drones πυρασφάλειας, τα οποία προφανώς, εκτός από τις φωτιές, θα κληθούν -ταυτόχρονα(;)- να… ανιχνεύουν και τυχόν παραβατικές συμπεριφορές. Δικαίως η Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν και παράνομο και εφιαλτικό ως σενάριο…” συμπληρώνει κατόπιν η “Συμπολιτεία”.

Η κα Κεχαγιά κατηγορεί επιπροσθέτως τη δήμαρχο για τον ισχυρισμό της δεύτερης ότι η εν λόγω απόφαση για το άνοιγμα των σχολικών προαυλίων αποτελεί δική της πρωτοβουλία: “Πέρα από τον προφανή παραλογισμό των παραπάνω, η κα Κοσμοπούλου, στην επίσημη ανακοίνωσή της για το άνοιγμα των σχολικών προαυλίων το καλοκαίρι, προχωρά σε μία ακόμη ανακρίβεια: αναφέρει ότι «η διοίκησή της υλοποιεί μία ακόμα δέσμευσή της», λησμονώντας ότι το καλοκαιρινό άνοιγμα των σχολείων του Δήμου μας, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, για άθληση και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ξεκίνησε το 2022 από την προηγούμενη διοίκηση. Και μάλιστα χωρίς επικίνδυνους πειραματισμούς, αφού ο Δήμος είχε αναλάβει, με στελέχη του και με την εταιρεία φύλαξης που είχε προσλάβει, την επιτήρηση των σχολικών υποδομών, αφήνοντας στους γονείς να έχουν την ευθύνη του παιδιού τους και μόνο”.

Τέλος, η κα Κεχαγιά αναφέρει ότι διοίκηση της κας Κοσμοπούλου “δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε καν τις έτοιμες δράσεις που της παραδώσαμε…”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ