Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Αμαρουσίου, στηρίζοντας σταθερά την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, είναι αρωγός σε άλλη μία «Γιορτή Υιοθεσίας», που διοργανώνεται στην Πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ) το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, από τις 10:00 π.μ. έως τις 05:00 μ.μ.

Η γιορτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό, Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου (ΠΕΦΙΠΟ), τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια», την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και με την υποστήριξη των Φίλων του Δάσους Συγγρού και του Δήμου Αιγιαλείας.

Στόχος των συλλόγων είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής τόσο των αδέσποτων, όσο και των δεσποζόμενων ζώων και όνειρο των εθελοντών τους είναι κάποια μέρα να μην χρειάζονται ομάδες όπως οι δικές τους, γιατί δεν θα υπάρχουν πια ζώα σε ανάγκη. Οι εθελοντές συμβάλλουν στη διάσωση, στη φροντίδα, στην κοινωνικοποίηση και στην εκπαίδευση των αδέσποτων, με τελικό στόχο αυτά να βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

Όσοι προσέλθουν στην πλατεία Ευτέρπης θα γνωρίσουν από κοντά τα γατάκια του ΠΕΦΙΠΟ και τα σκυλάκια του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας, θα παίξουν μαζί τους, θα τα πάνε βόλτα και ίσως βρουν ανάμεσά τους ένα νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Μαζί τους θα είναι εθελοντές των συλλόγων για να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να βρουν το κατάλληλο αδεσποτάκι για εκείνους και την οικογένειά τους και να λύσουν τυχόν απορίες για την υιοθεσία, την αναδοχή και τους άλλους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να βοηθήσει τα ζωάκια.

Υποστηρικτές και συνεργάτες είναι η Περιφέρεια Αττικής, φιλοζωικές οργανώσεις, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σχολεία, συστήματα προσκόπων και οδηγών, αθλητές, δημοσιογράφοι, ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολίτες, που αναδεικνύουν τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων ως ένα θέμα που μας αφορά όλους και αποδεικνύουν ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν φέρνοντας μαζί τους στη γιορτή κάποιο από τα είδη που χρειάζονται, όπως:

• Κτηνιατρικά φάρμακα: δισκία Drontal, Endogard, Milbactor, Simparica Trio, Ronaxan, αμπούλες Vectra 3D, Advocate, σπρέι Frontline.
• Περιλαίμια, στηθόλουρα και οδηγούς, επιδαπέδιες πάνες, πιατάκια και δοχεία, box μεταφοράς.
• Από φαρμακείο: κολλύριο Tobrex, αλοιφή Fucidin, δισκία Soluric CR (μπλε) 300 mg.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ