Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Συνάντηση του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με τον κ. Νίκο Δημάκη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, τον κ. Αθανάσιο Νικολόπουλο, περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης και τον κ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ιωάννη Κατσαρού, είχε την Παρασκευή 12 Ιουλίου ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Τομπούλογλου.

Τον δήμαρχο συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Αλέκος Γούλας και η εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού και εκπαιδευτικός των ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας, κα Λίνα Γεωργίου.

Συζητήθηκαν τα διαχρονικά κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας. Στο οικοδομικό τετράγωνο με εμβαδό περίπου 50 στρεμμάτων στεγάζονται το 1ο ΕΠΑ.Λ., το 2ο ΕΠΑ.Λ., το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ., το 5ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) και μέχρι πρότινος το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο ΓΕΛ.

Ειδικότερα, ζητήθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπιστεί άμεσα το φλέγον θέμα του 1ου ΕΠΑΛ., καθώς μετά τον σεισμό του 2019, οι εγκαταστάσεις του κρίθηκαν ακατάλληλες και αναγκαστικά συστεγάζεται πλέον με το 5ο Ε.Κ., χρησιμοποιώντας ακόμα και τα εργαστήρια για αίθουσες θεωρητικών μαθημάτων.

Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του εξέφρασαν την επιθυμία τους, που αποτελεί και επιθυμία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑ.Λ ή και ανοικοδόμηση νέου ΕΠΑ.Λ., αν οι επισκευές κριθούν ασύμφορες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε επικοινωνία με τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ.) και ζητήθηκε η σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί για τις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑ.Λ.

Επιπλέον, τέθηκε στους αρμοδίους το ερώτημα για το αν υπάρχει δυνατότητα Ίδρυσης Πολυδύναμου Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.) στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ, Ε.Κ. Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας.

Παράλληλα, έγινε επικοινωνία και ήδη κλείστηκε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων.

Τέλος, ο δήμαρχος θα αποστείλει έγγραφο προς το TEE για να προβεί άμεσα στον συνολικό έλεγχο στατικότητας του κτηριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ και θα συνεχιστούν οι επαφές της Δημοτικής Αρχής με αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των θεμάτων του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ, που είναι συνυφασμένο με κομμάτι της ιστορίας της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ